Ivan Perišić postigao dogovor s novim klubom
Foto - EPA

Seli u Englesku

Ivan Perišić postigao dogovor s novim klubom

M. Šljivak

Hrvatski fudbaler Ivan Perišić (33) napušta Inter, a karijeru bi trebao nastaviti u engleskoj Premier ligi.

Sjajni 33-godišnji krilni fudbaler navodno je postigao dogovor s ekipom Tottenhama i uskoro će potpisati ugovor s londonskim klubom.

Perišiću je ugovor s Interom istekao na kraju ove sezone. Kao slobodan igrač mogao je pregovarati s drugim klubovima, a interes za njega je bio ogroman.

Juventus, Chelsea i Tottenham su pregovarali s hrvatskim fudbalerom. Na kraju je on po svemu sudeći donio odluku da se priključi Spursima, gdje ga čeka ponovna saradnja s Antonijom Conteom.

Hrvatski reprezentativac se godinama povezivao s odlaskom u Premiership. Ipak, tek s 33 godine odlazi tamo, ali nema dileme da još uvijek ima šta pokazati.

Iza njega je još jedna zaista odlična sezona među Nerazzurrima. Odveo je tim do trofeja Kupa, a prošle sezone bio je dio ekipe koja je uzela titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U bogatoj karijeri hrvatski fudbaler je nastupao za Hajduk, Sochaux, Roeselare, Club Brugge, Borussiju iz Dortmunda, Wolfsburg i Bayern.

Najduže se Perišić zadržao u Interu. Osim jedne sezone koju je proveo u Bayernu on je u klubu proveo šest godina i odigrao je 254 utakmice te je zabio 55 golova.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Tottenham se pravo zaletio. Mogli bi cak nesto osvojit iduce sezone
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti