Ivan Rakitić pokazao klasu kada se Frenkie de Jong pojavio na treningu Barcelone

Tako se to radi

Ivan Rakitić pokazao klasu kada se Frenkie de Jong pojavio na treningu Barcelone

E. Čaušević

Holandski veznjak Frenkie de Jong prošle sedmice stigao je na pripreme svog novog kluba Barcelone.

De Jong je za Barcelonu potpisao još početkom godine, ali je ostao u Ajaxu do kraja prošle sezone. Katalonski klub je za njega izdvojio 75 miliona eura i očekuje se da bude veliko pojačanje.

Dolaskom De Jonga pojačala se konkurencija u veznom redu, a mnogi su pisali da će mjesto u početnom timu izgubiti Ivan Rakitić, te da bi hrvatski reprezentativac čak mogao potražiti novi klub.

Rakitić se ovih dana povezuje s prelaskom u PSG, ali Ernesto Valverde ne želi da ga pusti. Da je veliki profesionalac Rakitić je pokazao na prvom treningu ovih priprema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, španski mediji prenose da je Rakitić najveća podrška De Jongu, te da mu je odmah prišao i ponudio pomoć. Poručio je mladom Holanđaninu da može na njega računati šta god mu treba prilikom prilagođavanja života u Barceloni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

premium
Ljudina. Nek pomogne momku valja naći stan preživjeti do prve plate poslije će lakše biti
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi