Ivan Rakitić sinoć zabio najspektakularniji gol u karijeri, volej koji će i naučnici proučavati

Od ovoga ne može idealnije

Ivan Rakitić sinoć zabio najspektakularniji gol u karijeri, volej koji će i naučnici proučavati

Endin Čaušević

Sevilla je sinoć nakon penala pobijedila u prijateljskoj utakmici Crystal Palace, a glavna tema nakon meča bio je nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je postigao zaista spektakularan gol.

Sevilla se sprema punom parom za novu sezonu La Lige i veći dio priprema će odraditi u Sjedinjenim Američkim Državama baš kao i mnogi klubovi iz najjačih evropskih liga.

Meč Seville i Crystal Palacea odigrao se na Comerica Parku u Detroitu, a na kraju pobjednika smo saznali tek nakon penala.

U prvom poluvremenu vidjeli smo nekoliko dobrih prilika na obje strane, ali mreže su mirovale. No, kada se činilo da će prvi dio završiti bez golova Sevilla je uspjela da dođe do prednosti.

Španski klub poveo je sa 1:0 u 44. minuti, a u centru pažnje našao se iskusni Rakitić koji je još jednom demostrirao kakav prijektil ima u svojoj desnoj nogi.

Oglasi

Naime, nakon jednog kornera lopta se odbila do Rakitića koji je bio skoro u mrtvom uglu, ali je uhvatio nevjerovatan i na šok i nevjericu svih na stadionu uspio je da zabije jedan od najljepših golova u svojoj karijeri.

Crystal Palace uspio se da se vrati u meč u drugom poluvremenu i u 75. minuti poravna na 1:1, a mrežu Seville zatresao je Eze nakon asistencije Doucourea.

Iako je riječ o prijateljskoj utakmici na kraju su klubovi odlučili da penalima riješe pitanje pobjednika, a izvedena je tek jedna serija.

Prvo je Rakitić bio precizan za Sevillu s bijele tačke, a u ekipi Crystal Palacea penal je promašio Andersen što je i odlučilo pobjednika ove utakmice.

Top Komentari

rauber_bh
Ne postoji idealnije, ako je nesto idealno to je najbolje, ko vam diplome daje?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi