Rakitić u zadnji čas izbjegao udarac pivskom flašom u glavu

Nimalo bezazlena situacija

Rakitić u zadnji čas izbjegao udarac pivskom flašom u glavu

S. Grebović

Sevilla je sinoć u okviru drugog kola Lige prvaka na gostovanju kod Wolfsburga odigrala neriješeno, bilo je 1:1.

Nakon prvih 45 minta nije bilo golova da bi početkom drugog gola Steffen domaće doveo u prednost.

Vukovi su u 85. minuti ostali sa igračem manje na terenu nakon što je Guilavogui napravio prekršaj u kaznenom prostoru. Sudija je pokazao na 11 metara, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Ivan Rakitić koji je tako svoj tim spasio poraza.

Junak Andalužana je nakon meča za vrijeme jednog intervjua doživio veliku neugodnost. Naime, dok je davao izjavu prema njemu je poletjela jedna pivska flaša, koju je on pukom srećom i dobrom reakcijom uspio da izbjegne.

Da nije, posljedice bi sasvim sigurno mogle biti velike jer je ipak u pitanju staklena ambalaža.

Autor ove neslane šale je jedan njegov saigrač, a taj njegov potez Rakitić je dočekao uz osmijeh, no nismo sigurni da bi tako reagovao jedan Zlatan Ibrahimović ili pak Diego Costa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Emocije s terena identične su onima na tribinama, ništa se nije dogodilo", rekao je bivši reprezentativac Hrvatske i dodao: "Možda bod ne zvuči toliko dobro, ali zabili smo kasni gol pa to i nije loša stvar. Htjeli smo pobijediti teškog protivnika, ali nismo uspjeli. Sve u svemu, ponosan sam i sretan s pristupom ove ekipe. Moramo samouvjereno nastaviti prema dalje."

"Samo ga je sreća spasila od luđaka. Čaša s pivom pogodila je reklamni pano iznad njegove glave", piše španski list El Desmarque.

Top Komentari

amex
Ma ni blizu da ga pogodi... glupost
12 0
Klicko
Prvo je u tekstu pivska flaša pa onda čaša s pivom :D
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti