Ivan Rakitić zatražio transfer u Inter?
Ivan Rakitić je sa Barcelonom već pet godina. Sa katalonskim klubom je osvojio gotovo sve, ali došlo je vrijeme za odlazak (Foto: EPA)

Želi da ide

Ivan Rakitić zatražio transfer u Inter?

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić sprema se za odlazak iz Barcelone.

Dolazak mladog Frenkieja De Jonga (21) iz Ajaxa u Barcelonu znači odlazak Rakitića, a prema navodima Gazzette dello Sport, hrvatski fudbaler zatražio je od rukovodstva Barce da ga pusti u Inter.

Nerazzurri odavno žele Rakitića, a ovaj njegov potez je oduševio sve u Interu.

"Već se danima u Barceloni priča o nezadovoljstvu Ivana Rakitića. Sada je već sve poznato i sve je eksplodiralo nakon što je postalo poznato ime kluba u koji želi ići", piše Gazzetta i dodaje.

"Rakitić zna da dolaskom novih igrača polako gubi tlo pod nogama. On želi u klub gdje će biti glavni igrač, a Inter mu može ponuditi takav status".

Menadžer tvrdi da od transfera nema ništa

Rakitić se povezivao nedavno s prelaskom u PSG, ali prema posljednjim informacijama mnogo bliže je da karijeru nastavi u italijanskoj Seriji A.

Katalonski Sport u subotu je objavio da Rakitić ima ponudu Intera u koji bi mogao preći na kraju sezone.

Navodno, Neroazurri su spremili bogatu ponudu za hvatskog vezistu, ali sada se oglasio njegov menadžer Arturo Canales koji je bio jasan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Rakitić će ovog ljeta napustiti Barcelonu? To je nemoguć scenarij", kazao je Canales.

Hrvatski vezista ugovor sa Barcelonom ima do ljeta 2021. godine. Ove sezone je od 27 utakmica propustio samo dvije, a od njega uveliko zavisi kreacija igre u Barceloni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi