Ivan Sesar svoj mir pronašao u Norveškoj: Odmah sam se pronašao u toj priči

U Skandinaviji nastavlja karijeru

Ivan Sesar svoj mir pronašao u Norveškoj: Odmah sam se pronašao u toj priči · Intervju

E. Škorić

Nekadašnji bh. reprezentativac Ivan Sesar pronašao je novi angažman.

Sesar je dogovorio saradnju s norveškom ekipom Kvih Halden, koja se takmiči u 3. ligi, a koja je ponudila nekadašnjem veznjaku Sarajeva i Tuzla Cityja idealne uslove.

"Klub mi je ponudio zaista sjajne uslove i cijeli jedan paket u koji je uključen ambiciozan projekat, gdje bi nakon igračke karijere, mogao obavljati i druge dužnosti. Norvežani, pedantni kakvi jesu, razmišljaju zdravo i dugoročno i ja sam se odmah pronašao u toj priči", govori Sesar za SportSport.ba.

Iza njega su razna igračka iskustva, pa je sa zadovoljstvom prihvatio i ono koje mu nudi Skandinavija.

"Ulazim polako u pozne igračke godine i više nisam dječak od 18 godina. Moje dvogodišnje dijete je rođeno ovdje u Norveškoj, moja porodica je ovdje, tako da smatram da sam napravio najbolji mogući potez kada sam se zaputio ovamo. Sretan sam zbog svega što sam prošao, rado se sjetim svih momenata kroz karijeru, ali sada ću se fokusirati na jednu sasvim novu stranicu u mom životu".

"Svi znamo šta nude zemlje poput Norveške i bio bih zaista lud da ne težim zdravom životu i boljoj budućnosti za sebe i svoju porodicu. Za sada sam prezadovoljan kako se stvari odvijaju, a sada želim da pozitivnu energiju usmjerim ka klubu koji je zaista bio korektan i koji mi je pružio šansu", ističe Sesar.

U Premijer ligi je igrao za Tuzla City, ranije je bio član Sarajeva i čovjek je koji itekako dobro poznaje situaciju u Premijer ligi, pa makar i ako ve to prati iz daljine.

"Premijer liga je uvijek interesantna, a čini se da je to slučaj i ove sezone. Pratio sam utakmice, vidim da Sarajevo dobro gura, da je sve bliže novoj tituli, što mi je drago, a drago mi je zbog Tuzle koja korača ka Evropi s Husrefom Musemićem. Sve u svemu, izjednačena, zanimljiva i kvalitetna liga. Još jedan moj bivši klub, Široki, ima dobre rezultate, pa ovom prilikom i njima želim puno sreće do kraja sezone", dodaje veznjak.

Osim u navedenim premijerligaškim klubovima, 31-godišnjak je igrao u Zagrebu, Koperu, Lokomotivi, Elazigsporu, Akhisaru, Dunajskoj Stredi, Juventusu iz Bukurešta, Inter Turkuu i Voluntariju. Ima i šest nastupa u reprezentaciji BiH.

"Kada sve sagledam sada iz ove perspektive, mogu da budem jako ponosan na sebe i svoj nogometni put, ali također moram da naglasim da sam od početka uvijek davao sve od sebe, marljivo radio na tome i nikada nisam odustajao, čak i onda kada mi je bilo najteže", zaključio je Sesar.

Oglasi