Ivan Sesar pronašao novi klub: "Mislim da nisam pogriješio"

Karijeru nastavlja u Hrvatskoj

Ivan Sesar pronašao novi klub: "Mislim da nisam pogriješio"

E. Škorić

Bivši igrač Sarajeva, Širokog Brijega i Tuzle City, Ivan Sesar, karijeru nastavlja u Hrvatskoj.

Sesar je ovog ljeta postgao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugvoor s Tuzlom, pa je odlučio da napravi još jedan inostrani angažman, te se priključio članu 2. HNL, ekipi Solina.

Isksuni veznjak sutra će se priključiti novoj ekipi, a ističe da je jedan od glavnih razloga njegovog prelaska u hrvatskog drugoligaša trener Ivan Bubalo.

"Ivana Bubala poznajem dugo godina i zbog njega sam nekako bio odlučan da dođem u Solin. Onda sam dogovorio sastanak sa ljudima u klubu i sve ostalo što mi je prezentovano, odmah mi se svidjelo i nisam se nećkao. 2. HNL je zanimljiva liga, sa dosta mladih i talentovanih igrača. Uostalom, moja odluka ima i privatnih razloga i mislim da nisam pogriješio", rekao je Sesar za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iza njega je bogata karijera, a u inostranstvu je igrao upravo u Hrvatskoj, zatim Slolveniji, Turskoj, Finskoj, Slovačkoj i Rumuniji. Upisao je i dva nastupa za A reprezentaciju BiH i šest nastupa za U-21 selekciju naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi