Ivan Sesar potpisao za Inter Turku

Zvanično potpisao za finski klub

Ivan Sesar potpisao za Inter Turku · Zvanično

Nekadašnji reprezentativac BiH Ivan Sesar danas je zvanično potpisao za Inter Turku.

U ovaj finski klub Sesar stiže kao slobodan igrač nakon što se prethodno razišao sa rumunskim Juventusom iz Bukurešta, a ugovor je potpisao na jednu godinu s opcijom produženja.

Prethodnih sedmica za Sesara su se interesovali klubovi iz Rumunije i Kazahstana, no presudili su odlični finansijski uvjeti koje je Inter Turku ponudio, a i riječ koju je Hercegovac dao Fincima.

"Detaljno sam upoznat sa fudbalom u Finskoj i stvarno se veselim novom izazovu. U razgovoru sa Tatomirovićem, koji je već dugo tamo, shvatio sam da dolazim u uređenu zemlju, u organizovan klub sa odličnim uvjetima, tako da se nisam razmišljao da li da prihvatim ponudu ili ne", kazao je Sesar. 

U novom klubu Sesar je zadužio dres sa brojem osam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi