Ivan Šubert karijeru nastavlja u dalekom Omanu

Nakon odličnih igara u Radniku

Ivan Šubert karijeru nastavlja u dalekom Omanu · Saznajemo

H. Zilić

Stiže nam još jedna zanimljiv transfer sa bh. terena.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal bivši član Radnika iz Bijeljine Ivan Šubert (28) karijeru nastavlja u dalekom Omanu.

Šubert je pred potpisom za ekipu Al-Orouba koja je četiri puta bila prvak Omana, a imaju i osvojena četiri Kupa svoje zemlje.

Pomenuti fudbaler je prethodne sezone bio jedan od boljih pojedinaca tima iz Bijeljine, ali nažalost Radnik na kraju nije uspio sačuvati premijerligaški status.

Prije Radnika Šubert je nosio dres Bačke, Novog Pazara, Zemuna, Donjeg Srema, i Radničkog.

U timu iz Omana trener će mu biti stručnjak iz Srbije Marjan Živković, a ekipa ima još tri internacionalca, riječ je o Abdou Kader Fallu iz Senegala, te dvojcu iz Gane Prosperu Donkoru i Esme Mendsu.

Al-Orouba utakmice igra na stadionu Sur Sports Complex kapaciteta 8.000 sjedećih mjesta.

Šubert je treći fudbaler iz Premijer lige Bosne i Hercegovine koji ostvario transfer u daleke zemlje istoka, prije njega Kerim Palić je otišao u Metalurg iz Uzbekistana, a Sulejman Krpić u australski Sydney.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi