Šunjić karijeru nastavlja u Bundesligi

Stiže iz Championshipa

Šunjić karijeru nastavlja u Bundesligi

H. Zilić

Rođeni Zeničanin Ivan Šunjić od naredne sezone će igrati u Bundesligi.

Šunjić je stigao u Berlin i dogovorio saradnju sa Herthom iz Berlina.

Pomenuti fudbaler ima ugovor sa Birmingham Cityem do 2024. godine, a narednu sezonu će biti na posudbi u Herthi, s tim da će Stara dama iz Berlina imati pravo otkupa ugovora po završetku sezone.

Ovaj 25-godišnji fudbaler prošao je omladinske kategorije Dinama iz kojeg je 2019. godine otišao u engleski Chmapionship i tim Birminghama.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prethodni period govorilo se o mogućnosti da Šunjić igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali čini se da do konkretne realizacije neće doći.

Igrao je za sve omladinske selekcije Hrvatske, dok još uvijek nema debi za seniorsku selekciju Hrvatske u zvaničnoj utakmici što znači da bi mogao zaigrati za drugu reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi