Igraju fenomenalnu sezonu, a u budućnosti bi mogli nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine

Dobar zalog za budućnost

Igraju fenomenalnu sezonu, a u budućnosti bi mogli nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u seriji je loših rezultata koji smo kratko prekinuli trijumfom protiv Luksemburga rezultatom 1:0.

Naše fudbalere u junu očekuju izazovi u Ligi nacija, a pred novi cikluse ima dosta zanimljivih igrača koji ove sezone igraju sjajno u svojim klubovima, a mogli bi biti veliki zalog za budućnost bh. reprezentacije ako naš skauting bude radio pravilno i na vrijeme.

Igrač koji odavno privlači pažnju je 19-godišnji Muharem Husković, ofanzivac koji je potpisao profesionalan ugovor s Austrijom iz Beča, a u ovoj sezoni je odigrao 19 utakmica za tim iz Beča od čega je 14 u Bundesligi, gdje je postigao dva gola i dvije asistencije. Prošao je sve omladinske selekcije Austrije, ali povreda u decembru je malo poremetila njegov učinak u tekućoj sezoni.

Austrija bi mogla biti dobra baza za budućnost Zmajeva. Amar Dedić i Jusuf Gazibegović su već standardni reprezentativci, a tu je sjajni Haris Tabaković koji je već potpisao ugovor sa bečkom Austrijom. Tabaković iza sebe ima briljantnu sezonu u dresu Austrie Lustenau za koju je u svim takmičenjima odigrao 22 utakmice i postigao čak 24 gola. Tabaković igra na poziciji napadača ima 27 godina, prošao je sve omladinske selekcije Švicarske, ali nije upisao nastup za "A" tim.

Odličnu sezonu u Helsingborgu, a prije toga i u ruskom Rostovu imao je Armin Gigović, 20-godišnji napadač koji se ranije dosta povzivao sa nastupom za Zmajeve, a vidjet ćemo da li će u budućnosti ovaj polivalentni veznjak bio dio naše selekcije.

Championship je najjača druga liga, a čak 40 nastupa za Birmingham City u tekućoj sezoni skupio je 25-godišnji veznjak Ivan Šunjić, koji je rođeni Zeničanin i momak koji iza sebe ima sjajne partije u Championshipu. Primarna pozicija mu je zadnji vezni gdje vrhunski obavlja svoj posao.

Još jedan fudbaler iza sebe ima sezonu za pohvalu, a u budućnosti bi mogao nositi dres Zmajeva, riječ je o 19-godišnjem Adisu Jašiću saigraču Amara Dedića u Wolfsbergeru. Jašić je za austrijskog bundesligaša odigrao 19 utakmica u tekućoj sezoni postigao četiri gola, upisao dvije asistencije, a zanimljivo je da pored pozicije beka, može igrati krilo, ali i sredinu terena. Također je omladinski reprezentativac Austrije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Jakov Medić briljira u dresu St. Paulija s kojim se ove sezone bori za plasman u Bundesligu. Među najkorisnijim je defanzivcima Cvajte, saigrač je bh. reprezentativca Nikole Vasilja. Ranije je Medić u izjavama govorio o mogućnosti da možda i zaigra za Bosnu i Hercegovinu, no to je još dugo na štapu, ali sigurno je Medić jedan od igrača na koje treba obratiti pažnju.

Vidjet ćemo već u narednim akcijama naše selekcije hoće li doći do nekih promjena u na spisku.

Promo

Top Komentari

Harise
Erhan Masovic?
7 0
haris1000
Dobar tekst
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi