Ivanković nakon Sarajeva: Idemo na Grbavicu po pozitivan rezultat za kraj

Široki slavio u derbiju

Ivanković nakon Sarajeva: Idemo na Grbavicu po pozitivan rezultat za kraj

E. Ganibegović

Široki Brijeg je u derbiju 18. kola m:tel Premijer lige BiH na Pecari s 2:1 slavio protiv FK Sarajevo.

Trener Širokobriježana Jure Ivanković nakon utakmice istakao je kako se Sarajevo na početku bolje snašlo u lošim uslovima na Pecari.

"Dva različita poluvremena. U prvom Sarajevo se bolje snašlo po ovim uslovima i stvarali su nam probleme sa svojim visokim desetkama. Imali smo dosta problema, velik razmak između linija, nismo to uspjeli dobro iskontrolisati i dobro je da smo na kraju ostali u zaostatku od samo 1:0. Bilo je situacija gdje smo slabo izlazili i ostavljali velik prostor iza zadnje linije. Moglo je otići u drugom smjeru već u drugom poluvremenu", rekao je Jure i dodao:

"Na pauzi smo se dogovorili da ćemo promijeniti formaciju. Na našu sreću posrećilo nam se da iz prve neke akcije postignemo gol. Vratili smo se u igru. To nam je dalo dodatni motiv i elan. Bili smo ravnopravni Sarajevu u svim segmentima igre, a taj crveni karton je definitivno prelomio utakmicu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igrača više nismo ni uspjeli iskoristiti po ovakvom terenu. Ne možete ubrzati protok lopte, opet su to bile duge lopte, a drugi gol smo dali iz penala i pobijedili. Ne mogu reći nezasluženo. I jedna i druga momčad su dali sve od sebe. Moram čestitati i jednima i drugima. Sretni smo zbog pobjede i velike čestitke igračima što su se vratili na ovakvom terenu", istakao je Ivanković, te dodao da na Grbavici u idućem kolu želi pozitivan rezultat za kraj jesenjeg dijela sezone.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

inoxsteel
S grbavice ništa manje od 3 boda
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi