Ivanković: Sloboda nije slučajno u vrhu, ne smijemo dozvoliti da nas uhvate nespremne

Široki dočekuje tuzlanski klub

Ivanković: Sloboda nije slučajno u vrhu, ne smijemo dozvoliti da nas uhvate nespremne

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega u nedjelju igraju na svom terenu protiv Slobode meč 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Klub s Pecare ovaj meč dočekuje nakon što su u prošlom kolu u gostima pobijedili Radnik iz Bijeljine sa 2:1, te su u nizu od dvije uzastopne pobjede.

S druge strane Sloboda već tri meča ne zna za poraz. Tuzlaci su u prošlom kolu gostovali u Trebinju ekipi Leotara, a taj meč završen je rezultatom 1:1.

Utakmica na Pecari igra se u nedjelju od 19 sati, a danas je održana i press konferencija domaće ekipe na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Jure Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"S pobjedama u prvenstvu i kupu podignuli smo samopouzdanje na optimalnu razinu. Pozitivno ozračje želimo iskoristiti i protiv Slobode upisati nova tri boda. Liga je izjednačena, prvenstvo je dugo i ima puno utakmica do kraja. Gledam kako se na najbolji način pripremiti za idućeg protivnika. Sloboda nije slučajno u vrhu, na valu pozitivnog starta nastavili su u prvenstvu i bilo im je lakše podnijeti i neke kikseve", rekao je Ivanković, te se osvrnuo na ekipu Slobode.

"Očekujem kako će biti čvršći u defanzivnom bloku od Radnika. Imaju kvalitetnije pojedince i moramo biti ozbiljni i ne dozvoliti im da nas uhvate nespremne. Kao i uvijek protiv njih, očekuje nas zahtjevna utakmica, ali vjerujem kako ćemo pronaći način za uzeti bodove", dodao je trener Širokog.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti