Ivanović: City će biti pod pritiskom, to je naša šansa

Chelsea protiv Građana u FA Cupu

Ivanović: City će biti pod pritiskom, to je naša šansa

Edmir Škorić

Srbijanski nogometaš Branislav Ivanović vjeruje da Chelsea može da savlada Manchester City na Etihadu u petom kolu engleskog FA Cupa.

Chelsea je jučer na Stamford Bridgeu s 1:0 savladao Stoke City. Oscar je pogodio majstorski iz slobodnjaka za prolaz Plavaca u peto kolo, a tamo ih čeka - Manchester City.

"Manchester City igra sjajan nogomet, posebno na Etihadu. Međutim, bit će pod pritiskom. Kada znate da se bliži velika utakmica i znate da igrate kod kuće i da morate pobijediti, pod pritiskom ste i sama priprema za utakmicu je teža nego inače. Moramo to iskoristiti protiv Cityja", rekako je Ivanović, dodavši:

"Bit će to veliki izazov za nas, ali znamo što trebamo uraditi da bismo ih zaustavili. Važno je da igramo kao tim, da budemo vrhunski i da pokažemo više nego što možemo da bismo uspjeli".

Ivanović je pozdravio dolazak svog sunarodnjaka Nemanje Matića iz lisabonske Benfice, koji je bio starter u  jučeranjoj pobjedi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nemanja može biti izuzetno važan naš igrač. Potpisao je petogodišnjiu govor, tako da je njegova budućnost u Chelseaju. Korak po korak, bit će jedan od najboljih i najvažnijih igrača u klubu. Puno je napredovao u periodu od kada je zadnji put bio u Londonu. To je sjajno. On je taj koji vodi igru, traži loptu i uvijek ide naprijed. Defanzivno je također puno napredovao", rekao je desni bek Chelseaja, koji se osvrnuo i na odlazak Juana Mate iz Manchester Uniteda.

"Tužno je i emotivno za nas jer je bio jedan od najljubaznijih dečki u momčadi. No, ovo je najbolje za sve strane. Vidjet ćemo koliko će nam nedostajati kasnije. Mislim da je Chelsea uradio veliki posao kada je igrača koji ne igra poslao u drugi klub":

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.