Ivanović gubi svoje mjesto u Chelseaju?

Tako barem smatra Jenas

Ivanović gubi svoje mjesto u Chelseaju?

Jermaine Jenas, nekadašnji engleski reprezentativac, smatra da bi Branislav Ivanović zbog zabrinjavajuće forme mogao ostati bez mjesta timu Chelseaja. 

Defanzivac Chelseaja je bio glavni krivac za dva pogotka u porazu od Manchester Cityja (3:0), a nije blistao ni u premijernoj utakmici sa Swanseajem (2:2). 

"Mjesto Branislava Ivanovića u timu je pod ozbiljnom pretnjom. Iako je najkonstantniji igrač Chelseaja u poslednjih pet godina, on u ovom trenutku izgleda potpuno van forme. Nikada nisam vidio Ivanovića pobijeđenog po pitanju ritma i snage ranije, ali se to desilo dva puta za dvije sedmice", izjavio je Jenas. 

Jenas je tokom razgovora za otočke medije istakao da je Chelsea u duelu sa Cityjem mnogo bolje stajao na terenu u drugom poluvremenu, ali je tada Ivanović napravio greške koje su uzrokovale visoki poraz. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ivanović je u ključnom trenutku koštao svoj tim kada ga je Kompany lako nadigrao i postigao drugi gol za City. Bilo je zabrinjavajuće to vidjeti, posebno za Mourinha, jer nikada nismo vidjeli da je Ivanović razlog njegovog nezadovoljstva", naglasio je Jenas. 

Podsjećamo, 32-godišnji Jenas je trenutno bez angažmana i tokom dosadašnje karijere je nastupao za Newcastle, Nottingham Forest, Tottenham, Aston Villu i QPR. Za reprezentaciju Engleske je uknjižio 21 nastup i pritom postigao jedan pogodak. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije