Ivanović: Meč sa Austrijom od izuzetne važnosti

Kapiten Srbije

Ivanović: Meč sa Austrijom od izuzetne važnosti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović zadovoljan je izdanjem svoje selekcije protiv Moldavije, ali smatra da što prije treba zaboraviti taj meč i okrenuti se duelu sa Austrijom.

Meč sa Austrijancima Ivanović je okarakterisao kao jedan od najvažnijih u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Protiv Moldavije smo dominirali i potpuno zasluženo smo slavili. Sada gledamo da se što prije pripremimo za predstojeću utakmicu protiv Austrije u Beogradu, koja je jedna od najvažnijih u cijelom ciklusu. Meč u Moldaviji je pokazao dobru snagu i dobar pravac naše ekipe. Osvojili smo tri važna boda, ali moramo što prije da ga arhivramo i koncentrišemo se na narednu", izjavio je Ivanović nakon pobjede nad Moldavijom (3:0).

Srbija je u prvom kolu remizirala sa Ircima u Beogradu (2:2), a nakon sinoćnje pobjede u Kišinjevu dijeli prvo mjesto u grupi D sa Velsom, Austrijom i Irskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi