Ivanović: I selektor je odgovoran za rezultat

Srbija poražena od Češke

Ivanović: I selektor je odgovoran za rezultat

Srbijanski reprezentativac Branislav Ivanović bio je samokritičan nakon poraza od Češke. 

Reprezentacija Srbije je u prijateljskoj utakmici poražena rezultatom 4:1, a najveće krivce za poraz Branislav Ivanović vidi isključivo u igračima koji su najodgovorniji za rezultate. Međutim, nije poštedio ni selektora. 

"Počeli smo dobro i djelovalo je kao da smo imali kontrolu utakmice, ali poslije toga ponovo nam se desilo ono naše kad izgubimo sistem. Česi su pokazali kako se kažnjavaju greške, a mi smo djelovali kao nonšalantna ekipa i bez ideje", izjavio je Ivanović.

Defanzivac Chelseaja je dodao kako igrači između sebe moraju razgovarati i da mu nije jasno zašto se ovakve greške dešavaju. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mi smo na terenu i mi moramo da budemo na terenu. Više bih volio da smo izgubili 7:1, ali da smo od prve do posljednje minute djelovali kao tim. Znamo da selektor želi da nas zaštiti i da je najodgovorniji, ali ni mi igrači ne bježimo od odgovornosti", istakao je. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.