Nakon poraza od Poljske

Ivanović: Prva utakmica je uvijek najteža

T. Hebib

Pratite živi prenos press konferencije nakon prvog susreta naše repreprezentacije na Eurobasketu 2015 u kojem smo poraženi od Poljske.

Nakon poraza od Poljske selektor Bosne i Hercegovine nije bio previše razočaran. Pred našom selekcijom su još četiri utakmice i sigurno je da će biti još prilike da se ostvari rezultat koji bi nam donio plasman u drugi krug.

“Čestitam Poljskoj na pobjedi. Prva utakmica je uvijek najteža. Protivniku smo dozvolili 40 poena u provom poluvremenu što je zaista previše.”, kazao je Ivanović u uvodu.

“Igrali smo dobru odbranu ali samo u drugom poluvremenu. Ovo je naša realnost. U napadu možda ne možemo mnogo, ali odbrana je naša jača strana. Ako bismo igrali dobru odbranu svih 40 minuta imali bismo šansu da pobjedimo protivnika.”, dodao je selektor našeg tima.

Na press konferenciji nakon susreta, uz selektora Ivanovića govorio je i centar naše reprezentacije Eledin Kikanović.

“Utakmica je bila veoma teška. Posebno smo loše odigrali prvo poluvrijem. Nismo uspjeli zaustaviti njihovu tranziciju u napadu. Spremali smo se za to, ali nismo dobro reagovali. Dopustili smo  Poljskoj previše laganih poena što im je dalo samopouzdanje pa su lakše igrali. Mi smo uspjeli vratiti zaostatak od 17 poena, pokazali smo karakter, imali smo i šut za produžetak, ali nismo ga pogodili. Mogu reći da smo dobro odigrali samo posljednjih desetak minuta, a to nije bilo dovoljno za pobjedu.”, kazao je Kikanović i dodao:

 “Imamo još četiri utakmice i ništa nije gotovo.”

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.