Evropsko prvenstvo

Ivanović: Važniji su Kikanovićevi poeni u regularnom dijelu

E. Škorić

Bh. reprezentacija ostvarila je veliku pobjedu nad selekcijom Izraela u trećem kolu Evropskog košarkaškog prvenstva.

Nakon velike  borbe, slavili smo nad Izraelom i to poenima u posljednjim sekundama.

Selektor Duško Ivanović je presretan zbog prve pobjede na Evropskom prvenstvu.

"Mislim da je mnogo važniji onaj poen na kraju regionalnog dijela. Gubili smo tri poena i dobro je što nismo dopustili Izraelcima da naprave faul. Kikan je dobio šut i morao je šutati.  Mislim da je to najvažniji šut utakmice", osvrnuo se selektor na trojku Kikanovića.

"Na početku nismo igrali baš dobro, ali do kraja smo se borili. Zbog trke su Izraelci poveli 15-ak razlike, ali smo vjerovali da možemo da pobijedimo. Mislim da je bilo bitno četiri sekunde do kraja to da smo izveli loptu i da im nismo dozvolili faul. A zadnji napad je Renfroe ušao unutra i pronašao rješenje".

Slijedi Finska

"Finci igraju brzo i zaista su teška ekipa. Igraju brzu košarku i iznenađenje je što su samo sa jednom pobjedom. Želje i volje neće nam faliti".

"Rekao sam u pripremnom periodu, i kad smo gubili s velikim razlikama, da mi je zadovoljstvo da radim sa ovim momcima", ističe selektor.

Selektor nije želio nikoga posebno spominjati nakon velike pobjede nad Izraelom.

"Smatram da su svi večeras dali svoj maksimum pa ne mogu nikoga od igrača da izdvajam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti