Ko će se danas radovati u Zenici i Širokom Brijegu?

Dva zanimljiva premijerligaška meča danas

Ko će se danas radovati u Zenici i Širokom Brijegu?

S. Mlaćo
Danas se igraju dva meča 16. kola Premijer lige naše zemlje.

Od 17 sati u Zenici Sarajevo će dočekati FK Igman Konjic.

Igman je slavio u prvom  meču ova dva tima ove sezone, no pod palicom Emira Obuće bordo momci žele upisati drugu pobjedu u nizu.

"Mi kao ekipa smo odradili detaljnu analizu i pripremili se maksimalno ozbiljno. Ekipa je malo dobila na samopouzdanju i ova tri boda iz posušja su podigli na razinu više. Čistiji su na toj psihičkoj pripremi. Možemo očekivati dobru partiju s naše strane. Znamo i prednosti i mane Igmana i fokus ćemo držati na njihove mane koje posjeduju u igri. Želimo ovjeriti tri boda iz Posušja. Naravno respekt Igmanu, ali mi imamo veliku obavezu prema klubu i dresu kluba kojeg predstavljamo da budemo maksimalno fokusirani na terenu. Želimo kvalitetnu partiju i tri boda", rekao je u najavi meča pomoćni trener FK Sarajevo Vučina Šćepanović.

Kod Igmana u timu neće biti Bibera, Dupovca i Bešagića, što će svakako biti udarac za ambicije tima iz Konjica koji ima i najboljeg strijelca lige, a radi se o Mirsadu Ramiću.

U istom terminu pravi spektakl očekuje nas na Pecari.

Oglasi

Drugoplasirani Široki Brijeg će ugostiti lidera i aktuelnog prvaka Zrinjski.

“Vidio sam statistiku, sedam utakmica, 19 bodova, 10-2 gol razlika. Sve je jasno koliko je to zahtjevno i teško. Nema veze. Ja volim reći tradicija je tu da se ruši. Pokušat ćemo, pogotovo što Zrinjski zadnjih šest godina nije tamo pobijedio. Nisam ni to znao. Probat ćemo da se dobro prezentujemo pred punim tribinama gdje će biti dosta naših navijača, simpatizera, da prođe sve u jako lijepoj i ugodnoj atmosferi i na terenu da pokušamo biti bolji od jako dobrog Širokog.

Očekujem drugačiju utakmice nego prije par sedmica ovdje u Mostaru. Na Pecari to izgleda sve zbijeno zato što su tribine jako blizu, ali to stvara dodatni ambijent u kojem vjerujem da ćemo mi biti dobri jer smo navikli igrati u takvom ambijentu“, rekao je trenre HŠK Zrinjski Sergej Jakirović.

“O kvaliteti HŠK Zrinjski Mostar ne treba trošiti riječi, ali imamo i mi svojih aduta. Pobjedom u velikom hercegovačkom derbiju možemo doći na samo bod zaostatka za njima na tablici. Vjerujemo u naše slavlje u sjajnom navijačkom ozračju na Pecari“, rekao je ofanzivac Širokog Brijega Bože Vukoja te pozvao navijače na veliku podršku.

Sutra se igra još jedan meč Premijer lige i to u Srebreniku kada će od 14:00 sati FK Tuzla City ugostiti FK Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jučer su odigrana tri meča. Domaće pobjede slavili su Velež i Borac, dok je Posušje odnijelo puno plijen na gostovanju kod Sloge iz Doboja.

 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1655831611
Zrinjski-Siroki 3:0 Igman: Sarajevo 2:1
3 6
Straus
Bitno da nema kazne za Jakirovića, zaboravio vico, durić I ekipa šta je bilo u Trebinju.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi