"Imamo veliku obavezu prema klubu i dresu"

Press konferencija FK Sarajevo

"Imamo veliku obavezu prema klubu i dresu"

Esmer Oštraković

Nakon što su u prošlom kolu ostvarili minimalnu pobjedu na gostovanju kod Posušja, ekipa Sarajeva sada dočekuje ekipu Igmana.

Naravno, Sarajevo želi da nastavi sa pobjedama, te da na domaćem terenu potvrde tri boda koja su usvojili u prošlom kolu.

"Mi kao ekipa smo odradili detaljnu analizu i pripremili se maksimalno ozbiljno. Ekipa je malo dobila na samopouzdanju i ova tri boda iz posušja su podigli na razinu više. Čistiji su na toj psihičkoj pripremi. Možemo očekivati dobru partiju s naše strane. Znamo i prednosti i mane Igmana i fokus ćemo držati na njihove mane koje posjeduju u igri. Želimo ovjeriti tri boda iz Posušja. Naravno respekt Igmanu, ali mi imamo veliku obavezu prema klubu i dresu kluba kojeg predstavljamo da sutra budemo maksimalno fokusirani na terenu. Želimo kvalitetnu partiju i tri boda", rekao je Vučina Šćepanović.

Osim Obuće, na press konferenciji govorio je i Vlatko Drobarov.

"Prije svega čestitam našem klubu rođendan. Svi mi prolazimo kroz klub, a klub je vječan. Dati ćemo sve od sebe i boriti se za tri boda", kratak je bio Drobarov.

Najbolji strijelac Premijer lige trenutno je Ramić kojeg krasi skok igra.

Oglasi

"Analizirali smo, jako nezgodan igrač. Igrali smo peto kolo, zabio nam je gol. U principu u Bosni su napadači slični. Visoki i korpulentni. Moramo dati dvjesto posto da bi ga zaustavili", kaže Drobarov.

Ko ti najviše odgovara, jer si izmjenio dosta kolega u odbrani.

"Trenutno je tu Trako. To je ono što imamo i moramo da gazimo. Trako se dobro pokazuje i mislim da smo dobar par", jasan je Drobarov.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta je najveći problem. Kriza u psihi ili igra na terenu.

"Najveći problem po meni je na psihološkom planu. Kvalitet posjeduju i to je očigledno. Pokazali su to u prethodnim utakmicama, iako nisu osvajali bodove. Sreća im je nekad okrenula leđa, ali momci imaju kvalitet", rekao je Šćepanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Ako je ovo Obuca ja sam Mesi,jao novinara
4 1
user1571956549
Liga prvaka i nista manje phahahahaha
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi