Petev na pitanje o ostavci nije htio dati odgovor: "Jako si negativan..."

Press konferencija nakon novog poraza

Petev na pitanje o ostavci nije htio dati odgovor: "Jako si negativan..."

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na Bilinom polju od Ukrajine sa 2:0.

Bh. reprezentacija je novim porazom u Zenici završila najneuspješnije kvalifikacije u historiji.

Ukrajina je večeras bila bolja sa 2:0 i na kraju se plasirala u baraž nakon što je Finska na svom terenu poražena od Francuske.

Nakon utakmice održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio selektor naše reprezentacije Ivaylo Petev. Na početku se osvrnuo na suspenziju Miralema Pjanića i poručio da više o tome ne želi da priča.

"Ovo ću reći jedan put i to je to. To je dogovor između mene i Pjanića da danas to bude i to završavam. Previše ga cijenim kao igrača i čovjeka, to je to. Idemo mi dalje i to je odgovor oko Pjanića. Kako su igrači to podnijeli ne znam, generalno zadovoljan sam danas željom i borbo, 2:0 nije zaslužen rezultat. Svi koji su igrali su se borili i odigrali smo dobro. Bilo je grešaka, ali i Ukrajina je izuzetno kvalitetna ekipa. Imali neke svoje šanse koje nismo iskoristili, ali smo u suštini dobro odigrali", rekao je Petev.

Da li razmišljate o ostavci?

Oglasi

"Jako si negativan i neću ti odgovoriti na to", kratko je poručio Petev.

Možete li dati ocjenu na ove kvalifikacije?

"Ne mogu dati sam sebi ocjenu. Ja i stručni štab smo dali sve od sebe da napredujemo i kada gledam sve jedini incident koji smo imali je u subotu i jako mi je žao zbog toga. Svi smo bili razočarani i tužni. Svaka čast danas momcima jer su nakon dva dana igrali i borili se. To je jedini pravac koji ćemo nastaviti, želja i borba", dodao je selektor BiH.

Zašto danas nije igrao naš najbolji tim?

"S obzirom šta je bilo u subotu htio sam da promijenim igrače i da dobijem novu energiju. S moje strane bi bilo fer da imam neku sliku u budućnosti oko svih igrača i zato sam im dao minutažu".

Oglasi

Da li ova reprezentacija ima dovoljan kvalitet?

"Ima. Vi bolje od mene znate koliko mladih igrača imamo. Vraćam se opet na subotu i to je bio ogroman neuspjeh za nas, ali smo u prethodnim mečevima pokazali kvalitet i to ste svi vidjeli".

Šehić je izašao pred navijače i poručio da će ekipa napraviti pravilnik oko ponašanja. Koje je vaše mišljenje oko toga i da li se moglo ranije to uraditi?

"Naravno da mi imamo i sada to. Moramo vidjeti šta smo griješili i zašto je došao veliki neuspjeh u subotu. Respekt imam i prema Finskoj i Ukrajini, ali ne mogu uporediti ove dvije reprezentaciji. Učinit ćemo sve što možemo da budemo bolji. Svi smo sami krivi".

Možemo li očekivati "rezove" u igračkom kadru?

Oglasi

"Moramo napraviti analizu i vidjeti šta je najbolje za tim. Uvijek sam radio ono što je dobro za tim, moramo vidjeti sada šta i kako".

Da li ste vi griješili tokom kvalifikacija?

"Sigurno da sam i ja griješio i nema čovjeka koji ne griješi. Imamo mlade igrače, dobre i kvalitetne igrače i najvažnije je da oni napreduju kroz svoje klubove. Vjerujem u njih, optimista sam i smatram da sam realan".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Računate li na Pjanića dalje?

"Računam na sve igrače", kratko je dodao Petev.

Top Komentari

Chico
Ljudi daju podrsku ublehi Petevu i aplaudiraju mu, a upravo je postao rekorder kao selektor sa najgorim kvalifikacijama u historiji BIH. Miso Smajlovic i Muzurovic u ratu imali bolji ucinak.
25 13
Hix
Joj ovih seljaka sto komentarisu, frajer nista nije kriv dugo nismo igrali ljepse. Zamjerim mi samo za golmane jer se vidi da zove one koje mu vizzo namece inace nije loss trener
10 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti