Petev je prvom izjavom bacio u trans navijače svog novog kluba

Cilj je sasvim jasan

Petev je prvom izjavom bacio u trans navijače svog novog kluba

S. Mlaćo
Bivši selektor naše nogometne reprezentacije Ivaylo Petev bacio je odmah u trans navijače Ludogoretsa. On se vratio na klupu ovog kluba, a posljednji angažman imao je upravo u reprezentaciji BiH.

Ludogorets je na drugom mjestu prvenstva u Bugarskoj i svi vjeruju da može na kraju završiti kao prvi. Zbog toga je doveden i Petev koji je pratio ekipu u zimskoj pauzi te u nastavku sezone.

"Želim se zahvaliti ljudima koji vode klub što imaju povjerenje u mene. Sve se dogodilo brzo. Očekivao sam da će se desiti prije ili kasnije. Učinit ću sve da dođemo na pravi put. Nije tajna da imamo manje problem, ali svi imamo isti cilj. Svjestam sam šta ljudi očekuju od nas. Tim imao dobre igrače i trebamo uvijek igrati napadački fudbal“, rekao je Petev u svom obraćanju.

[facebook]https://www.facebook.com/pfcludogorets1945/videos/894875468403243[/facebook]

Rival u nedjelju je Cherno More i debi za Peteva.

"To je najvažnije utakmica. Želimo da slavimo. Ovo je europska ekipa. Trenutno smo drugi, ali sve je u našim rukama“.

Oglasi

Pohvalio je kamp Ludogoretsa te naveo da se klub ima čime pohvaliti.

Navodi i da je imao ponuda iz Europe i Azije, no da je odabrao šta je on želio.

Njegov tim za liderom CSKA Sofijem zaostaje četiri boda.

“Petev je u bogatoj trenerskoj karijeri radio kao trener kiparskog AEL-a,  selektor reprezentacije Bugarske, trener Dinama iz Zagreba, Omonie, Al Qadasia, Jagelonia bio je i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine s kojom je ostvario odlične rezultate u Ligi nacija", stoji u saopšenju Ludogoretsa.

Na klupu reprezentacije BiH Petev stigao je u januaru 2021. godine, te mu je krajem prošle godine istekao ugovor. Za dvije godine koliko je vodio Zmajeve selektor je bio na 20 mečeva uz učinak od šest pobjeda te po sedam remija i poraza.

Nije uspio Zmajeve odvesti na Svjetsko prvenstvo, ali je naš nacionalni tim u Ligi B Lige nacija pod njegovim vodstvom zauzeo prvo mjesto te tako se kvalifikovao u Ligu A te izborio baraž za Evropsko prvenstvo.

Čelnici NS BiH nisu mu željeli produžiti ugovor, a na njegovo mjesto je stigao Faruk Hadžibegić. Petev je našu zemlju napustio u suzama gostujući na jednoj TV emisiji kazavši da je zavolio našu zemlju te igrače u reprezentaciji s kojima je kaže imao sjajan odnos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi