Ivaylo Petev ima novi angažman: "Legendarni trener se vraća"

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Ivaylo Petev ima novi angažman: "Legendarni trener se vraća"

H. Zilić

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev ima novi posao. Bugarski stručnjak se vraća na klupu bivšeg kluba gdje je i počeo svoju trenersku karijeru.

Jedan od najtrofejnijih bugarskih klubova i ekipa koja je posljednjih godina dominantna u Bugarskoj tim Ludgoroetsa ozvaničio je saradnju sa Petevom.

To će za Ivayla Peteva biti povratak na klupu pomenute ekipe s kojom je 2012. i 2013. bio prvak Bugarske, a 2012. godine osvojio je Kup ove balkanske zemlje.

"Legendarni trener Ivaylo Petev vraća se u Ludogorets.

Petev je već održao prvi trening s Orlovima, a predvodit će ekipu u nedjelju u domaćem susretu s Cherno Moreom.

Ivaylo Petev je jedan od trenerja koji je postavio temelje najuspješnijeg bugarskog kluba u posljednjih 12 godina. Preuzeo je Ludogorets 2010., zatim je 2012. odveo do titule prvaka Bugarske.

Oglasi

Godine 2013. Petev je drugi put zaredom osvojio naslov s Orlovima.

Petev je u bogatoj trenerskoj karijeri radio kao trener kiparskog AEL-a,  selektor reprezentacije Bugarske, trener Dinama iz Zagreba, Omonie, Al Qadasia, Jagelonia bio je i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine s kojom je ostvario odlične rezultate u Ligi nacija", stoji u saopšenju Ludogoretsa.

[facebook]https://www.facebook.com/pfcludogorets1945/photos/a.281251628673861/2823747941090871/[/facebook]

Ludogorets je u tekućoj sezoni bugarskog prvenstva trenutno drugoplasirani sa 50 bodova, četiri boda manje od lidera CSKA iz Sofije.

Ekipa je evropski nastup ove sezone završila u šesnaestini finala UEFA konferencijske lige gdje je bolji bio belgijski Anderlecht nakon boljeg izvođenja penala.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi