Petev do kraja sedmice sjeda na trenersku klupu?

Navijači su razočarani nakon jučerašnjeg poraza

Petev do kraja sedmice sjeda na trenersku klupu?

S. Mlaćo

Ivaylo Petev je veoma blizu angažmana po prvi put nakon rastanka sa reprezentacijom BiH krajem prošle godine. Naime, Petev bi se trebao vratiti u svoju zemlju i preuzeto Ludogorets.

Ivaylo Petev je veoma blizu angažmana po prvi put nakon rastanka sa reprezentacijom BiH krajem prošle godine. Naime, Petev bi se trebao vratiti u svoju zemlju i preuzeto Ludogorets.

Nakon razočaranja i poraza za vikend od Pirina 1:0, navijači Ludogoretsa zatražili su ostavku trenera Ante Šimundže.

Ispraćen je uz povike 'ostavka', ostavk'a, i to će se danas prema svemu sudeći i desiti.

Slovenski trener odbio je stati i pred kamere, a danas bi trebao postati bivši. Bugarski mediji navode da je najbliži klupi Petev.

Pratio je sve utakmice kluba ove zime, kako na pripremama, tako i u ligi te dobro poznaje stanje u ekipi. Očekuje se da do kraja sedmice po drugi put sjedne na klupu Ludogoretsa.

Oglasi

Ovaj tim je trenutno na drugom mjestu i zaostaje četiri boda za CSKA Sofijom. Poraz od Pirina koji se bori za opstanak je veoma bolan i sigurno su i čelnici kluba razočarani. Ludogorets je u posljednjih pet utakmica upisao tek dvije pobjede, a u posljednja dva meča tek jedan bod.

Nedavno je objavljena pomalo nevjerovatna vijest da bi Petev mogao preuzeti bugarskog drugoligaša Minyor Pernik koji će uskoro dobiti bogate vlasnike.

Radi se o Adamu Sotkovu i Tasku Sotkovu koji mnogo cijene Peteva, no čini se da od toga nema ništa. Minyor Pernik se bori za opstanak u drugoj ligi i bio bi to veliki korak unazad za Peteva.

Na klupu reprezentacije BiH Petev stigao je u januaru 2021. godine, te mu je krajem prošle godine istekao ugovor. Za dvije godine koliko je vodio Zmajeve selektor je bio na 20 mečeva uz učinak od šest pobjeda te po sedam remija i poraza.

Nije uspio Zmajeve odvesti na Svjetsko prvenstvo, ali je naš nacionalni tim u Ligi B Lige nacija pod njegovim vodstvom zauzeo prvo mjesto te tako se kvalifikovao u Ligu A te izborio baraž za Evropsko prvenstvo.

Čelnici NS BiH nisu mu željeli produžiti ugovor, a na njegovo mjesto je stigao Faruk Hadžibegić. Petev je našu zemlju napustio u suzama gostujući na jednoj TV emisiji kazavši da je zavolio našu zemlju te igrače u reprezentaciji s kojima je kaže imao sjajan odnos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi