Petev na pitanje o pritiscima: Politika me ne zanima, samo sportski segment!

Press konferencija u prostorijama NS BiH

Petev na pitanje o pritiscima: Politika me ne zanima, samo sportski segment!

S. Mlaćo
Selektor naše nogometne reprezentacije Ivaylo Petev na današnjoj press konferenciji u prostorijama NS BiH objavio je spisak igrača za prijateljske duele sa Gruzijom i Luksemburgom.

Nakon što je saopštio spisak, Petev je govorio o narednim akcijama reprezentacije, te odgovarao na pitanja novinara.

“Idemo u ovoj godini odraditi bolji posao, nego što je to bilo u proteklom periodu. Želimo da odigramo dobro i odgovorni u prijateljskim utakmicama, a moje ambicije su velike, kao i uvijek. Mislim da smo sada i mentalno zreliji, siguran sam da ćemo odraditi dobar posao. U najjačim sastavima ćemo igrati prijateljske utakmice“, prve su riječi

Na spisku nema povrijeđenog Pjanića.

“Razgovarali smo, nije 20 dana u treningu, ima povredu lista. Dogovorili smo da ostane u klubu, da se dobro pripremi za naredni period“.

Hadžikadunić se vratio u Švedsku.

Oglasi

“On može nakon juna naći klub. Vidjet ćemo da li će ostati u Rusiji, ili će to biti Malmo. Mislim da će u Malmu imati veću minutažu“.

Da li smo mogli zvučnija imena naći za rivale?

“Ja sam birao protivnike.Bili su tu i drugi protivnici, a prva stvar je bila da igramo ovdje“.

Rezimirao je ono što je do sada napravio kao selektor, s obzirom da se do sada nije proslavio bugarski stručnjak.

Da li ste imali politički utjecaj na vaše odluke i da li ste bili pod pritiskom da neke igrače morate zvati?

“Nadam se da ćemo biti bolji. Mentalno moramo napredovati. Vjerujem u sve naše igrače, a moj cilj je da budemo bolji i da svaku utakmicu idemo na pobjedu.

Na prvoj konferenciji sam rekao da mene politika ne zanima, zanima me samo sportski segment. Radimo na tome, iako se dosta stvari nije poklopilo. Ipak, mi samo jednu utakmicu nismo bili pravi, to me raduje“.

Amar Dedić je novo lice na spisku, kao i golman Vladan Kovačević.

“Oni su naš potencijal“.

Top Komentari

Ljacmu1
Ako u BiH nema boljeg stopera od Saničanina, nema se čemu nadati. Najslabija Partizanova karika, sinoć kardinalne greške. Ali bitno da je zadovoljena kvota svih naroda, kao i u ss.
7 0
enko
Ne interesuje ga politika ali lova da.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi