Ko čeka, taj i dočeka: Vladan Kovačević na spisku selektora Peteva!

Brani u sjajnoj formi u Poljskoj

Ko čeka, taj i dočeka: Vladan Kovačević na spisku selektora Peteva!

S. Mlaćo
Selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev održaće konferenciju za novinare sutra, 11. marta 2022. godine u 13:30 sati, u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu.

Petev će na konferenciji zvanično saopštiti imena igrača za martovske prijateljske utakmice sa Gruzijom i Luksemburgom, a debitant u bh. timu će biti golman Vladan Kovačević, što je i potvrđeno za SportSport.ba.

Golman poljskog Rakowa brani u sjajnoj formi iz kola u kolo, a mnogi su mišljenja da je i ranije trebao dobiti poziva našeg selektora.

Šansu su ipak prije dobijali Ibrahim Šehić, te Nikola Vasilj i Kenan Pirić, a sada će se na spisku naći i Kovačević, koji je u Poljsku otišao iz FK Sarajevo.

Očekuje se da na spisku budu Šehić i Vasilj, a da Kovačević 'upadne' umjesto Pirića koji je bez minutaže u Turskoj.

Selektor Petev je na ranijim press konferencijama bio na 'udaru' medija i javnosti zbog nepozivanja Kovačevića, no uspješno je odolijevao uz brojna opravdanja. Sada očigledno više nije mogao i napravio je sasvim razuman potez.

Kovačević je u sedam navrata nosio dres mlade reprezentacije naše zemlje, a sada će upisati debitantske minute u A selekciji. Rođen je u Banjoj Luci 11. 04. 1998. godine, a tržišna vrijednost mu je dva miliona eura.

Top Komentari

nedo1946
Davno je Vladan trebao biti na spisku, sretno Kovačeviću majstoree !!!
10 3
Sport111
napokon najbolji golman bosne trenutno dobio poziv
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi