Ivaylo Petev sutra saznaje rivale koji će mu odrediti sudbinu, UEFA svoje već obavila

Čeka se žrijeb

Ivaylo Petev sutra saznaje rivale koji će mu odrediti sudbinu, UEFA svoje već obavila

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će u četvrtak saznati imena rivala koji će na neki način odrediti i sudbinu selektora Ivayla Peteva.

Iza Zmajeva je neuspješna 2021. godina, protračene su još jedne kvalifikacije pa će se i naredno veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo u Kataru, gledati ispred TV ekrana.

U narednoj godini bh. reprezentativce ipak čekaju takmičarske utakmice i to izdanje Lige nacija za sezonu 2022/23. Naša selekcija će nastupiti u Ligi B.

UEFA je danas objavila detalje žrijeba koji na programu u četvrtak te su potvđeni potencijalni protivnici BiH te jakosne skupine.

Zmajevi se nalaze u prvoj jakosnoj skupini zajedno sa Ukrajinom, Švedskom i Islandom te naša selekcija neće moći igrati protiv ovih timova.

U drugoj jakosnoj grupi su Finska, Norveška, Škotska i Rusija. U trećoj Izrael, Rumunija, Srbija i Irska, a u četvrtoj Slovenija, Crna Gora, Albanija i Rumunija.

Oglasi

No description available.

Prvo mjesto u grupi donosi povratak u Ligu A, a posljednje mjesto ispadanje u Ligu C za izdanje Lige nacija 2024/25. Sigurno će i izdanja u Ligi nacija na neki način odrediti i Petevovu sudbinu na klupi.

Obzirom da se Svjetsko prvenstvo igra u zimskom periodu UEFA je odlučila da se sve utakmice Lige nacija odigraju u junu (četiri susreta) i septembru (dva susreta).

Žrijeb u Nyonu počinje 18 sati. U Ligama A, B i C će se takmičiti po 16 selekcija, a u Ligi D osam. Svakako će biti najuzbudljiviji je u Ligi A.

Nositelji najjače lige su finalisti posljednjeg izdanja Francuska, Španija, Italija i Belgija, dok je reprezentacija Hrvatske u trećem šeširu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

No description available.

Inače, UEFA još uvijek nije odredila sistem kvalifikacija za Euro 2024 pa nisu poznati detalji kako se kroz Ligu nacija može izboriti plasman na prvenstvo Starog kontinenta.

Top Komentari

Erikdier21
Hocemo Finsku da im se revanširamo
15 0
emanuelmacron
ponavljam nikad bolji trener a nikad gori igraci,jos je pokusavao da igra i napadacki, bilo je i prilika al kad sutne lopu ,ili je profula ili jedva stigne do gola, pametnom je dosta,nema vise fudbalera,i na kraju mislite da ce neko preuzeti ovaku ekipu,tuku se treneri po evropi koce prije dobit poso
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije