Ivetić: I jednu marku koju sam uzeo nečasno da Bog da trošio na liječenje svoje djece!

Odgovor kapitena Slobode

Ivetić: I jednu marku koju sam uzeo nečasno da Bog da trošio na liječenje svoje djece!

A. Čaušević

Kapiten FK Sloboda Perica Ivetić je bez dlake na jeziku odgovorio na optužbe pojedinih navijača tuzlanskog kluba. 

Na jučerašnjim protestima ispred stadiona Tušanj Ivetić je zajedno sa bivšim trenerom Zlatanom Nalićem te nekadašnjim predsjednikom Senadom Mujkanovićevim optužen da je prodao utakmicu GOŠK-u za 30.000 KM.

Nakon što je saznao za zaista teške optužbe uslijedio je i odgovor iskusnog defanzivaca.

"Povodom okupljanja navijača ispred stadiona i prozivanja mene kao kapitena Slobode i prije svega kao čovjeka i roditelja dvoje djece moram da se oglasim i da demantujem gospodina koji je pričao lažno i iznosio optužbe na račun mog imena…

Odgovorno tvrdim da nikad u svom životu nisam nikome pustio na treningu loptu a ne go a pogotovo na utakmici i svi koji me poznaju znaju kakav sam i na terenu i vam terena i koliko volim da pobjedim i kakav je moj karakter i da me cijeli život krasilo što igram srcem do zadnjeg atoma snage i da se nikad ne štedim i da moj obraz nema cijenu između ostalog zbog toga sam i stekao simpatije navijača mnogi su pokušali da ga isprljaju ali nisu i neće ni sad da stave mrlju na mene moju karijeru i moj obraz.

Meni je fudbal dao sve i nikad ne bi izdao prijatelja, druga tako sam vaspitan od majke moje kojoj dugujem sve a pogotovo klub za koji igram i od kojeg živim i kojeg predstavljam i imam najveću čast da budem kapiten tako velikog kluba, za mene je Sloboda svetinja u pravom smislu te riječi i svako ko je došo u Slobodu i igrao samnom to može da potvrdi koliko sam se dao klubu i koliko sam prisutan i želim da u svakom slučaju budem na usluzi klubu i suigračima, moji suigrači treneri koji su me trenirali znaju ko je Perica Ivetić i kakav je.

Jedini sam igrač u historiji kluba koji je potpisao ugovor dugogodišnji i sa klauzulom po kojoj klub može da me se riješi u bilo kom trenutku kad ne bude zadovoljan mojim igrama a da mi kao naknadu isplati samo tri plate.

Nažalost, živimo u vremenu kada svi mogu javno da izađu i pričaju šta žele ali ovaj put su se malo prevarili. Sa mojim imenom i obrazom neće se niko poigravati, prije svega želim da kažem da istinski i pravi navijači Slobode znaju ko je Perica Ivetić i šta je sve dao za Slobodu...

Navijačima sam išao kada smo pobjeđivali i kada smo gubili kada su držali predavanje i psovali nas zbog loše odigranih utakmica, uvijek sam stajao ispred njih i nikad okretao leđa i onda kad su ušli u teren da se obračunaju sa igračima ja sam stao ispred njih i nisam dao na svoje saigrače niti ću ikad dati, sve dok igram fudbal tako ću se ponašati i na terenu i van terena.

Ja sam čovjek koji je u fudbalu cijeli život i koji će poslije igračke karijere ostati u fudbalu i da prljam svoj rad minulih 15 godina zbog para je jako smiješno i jadno.

Nisam čovjek koji bježi od odgovornosti uvijek sam bio dostupan za navijače i u razgovorima govorio da me slobodno pozovu u klub navijača da ću se uvijek odazvati jer ja nemam oraha u džepu, nisam ničiji, nego svoj, i dobro upamtite samo svoj, bez menadžera, oca ili nekog močnika koji stoji iza mene.

Znam da mnogima moj stav smeta jer svima kažem u oči šta mislim, kod mene nema skrivenih misli i nešto iza leđa, ni jednim svojim gestom na terenu i van terena nisam ugrozio i naštetio ugled kluba, a pojedinci koji su preko mene prali sebe i pričali to jeste 'lajali' to o njima govori.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pozivam sve ljude i navijače da sa bilo kojim dokazom, da sam ja imenom i prezimenom umiješan u nešto nezakonito ili nečasno dostave policiji i tužilaštvu. Tvrdim da kao kapiten naše Slobode neću dozvoliti da neki pojedinac optužuje kapitena za izdaju i prodaju utakmica kluba.

Taj gospodin će morati sve što je rekao o meni dokazati u policiji i tužilaštvu. Biću istrajan do kraja zbog kluba kojeg predstvaljam, velikog broja ljudi koji voli ovaj klub, sebe i svoje djece, jer neće niko da optužuje njihovg oca koji je sportista profesionalac od glave do pete. Veliki pozdrav za sve iskrene navijače Slobode, uz poruku da 'psi laju, vjetar nosi, karavani prolaze'. Kapiten vas izdati nikad neće. Jednu marku koju sam nečasno uzeo, da Bog da trošio na liječenje svoje djece", poručio je Ivetić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stanley
ugasiti slobodu i tkz. fukare majku li im komunjarsku
24 1
konjnakvadrat
E moj Perice kome se ti pravdas
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi