Ivetić: Ne bih volio da sam u koži igrača Sarajeva, ali Tušanj nije mjesto za vađenje

Kapiten Tuzlaka za SportSport.ba

Ivetić: Ne bih volio da sam u koži igrača Sarajeva, ali Tušanj nije mjesto za vađenje

E. Škorić

Kapiten Slobode, Perica Ivetić, govorio je za SportSport.ba o derbiju trećeg kola Premijer lige BiH u kojem se sastaju njegov sadašnji i bivši tim. 

Ivetić je igrao u Slobodi sezonama, pa se okušao na Koševu, a onda ponovo došao na Tušanj, gdje je izuzetno cijenjen i smatra se jednim od najboljih igrača ove ekipe. Borbeni i srčani Ivetić miljenik je tušanjske publike i čovjek koji je zadužen za dobru i pozitivnu atmosferu u svlačionici.

Sloboda je loše otvorila novu sezonu, osvojila je tek bod iz dva duela (Zrinjski u Tuzli i Zvijezda u Ugljeviku), ali Ivetić smatra da je nedostajalo i malo sreće, te da je po svemu viđenom sastav iz Tuzle morao da ima barem tri-četiri boda na kontu.

"Sigurno da smo računali da ćemo u ta dva kola imati više bodova. Nesretno smo izgubili od Zrinjskog. Na osnovu svega što smo prikazali, zaslužili smo najmanje bod. Nismo gostima dozvolili da nam priđe golu. Nismo ni mi nešto specijalno igrali, ali ipak je Zrinjski šampion. Po svemu prikazanom protiv Zvijezde, mi smo izgubili dva, a ne osvojili jedan bod, ali šta je, tu je. Moramo pokušati da što prije dođemo do prve pobjede" rekao je Ivetić za SportSport.ba.

Naredni rival Slobodi bit će njegov bivši klub Sarajevo, koji dolazi na Tušanj nakon teškog poraza od Atalante (0:8) u drugom pretkolu Evropske lige.

"Žao mi je tih igrača i znam u kakvom se stanju nalaze. Znam da je jako teško igrati u Sarajevu, veliki je pritisak od strane navijača i ljudi u klubu. Ne bih im bio u koži, ali sigurno da će u Tuzlu doći da se vade. Ipak, mislim da nismo protivnik na kojem će se neko vaditi".

Hoće li promjena trenera pomoći Slobodi?

"Promjena trenera uvijek bude pozitivan šok, ali mi smo imali i dosta promjena u igračkom kadru, treba to sve posložiti i mislim da ćemo biti dobar tim".

Nikako da nam nogomet krene naprijed, a nastupi u Evropi iz godine u godinu pokazatelj su katastrofalne situacije u kojoj se nalazimo. Ko je kriv?

"Prvo ću krenuti od Saveza, pa od klubova. Bh. nogomet zaslužuje više. Savez mora više da se posveti klubovima, infrastrukturi stadiona, da svaki teren ima barem tribine od 4 ili 5.000. Evo ovaj stadion u Ugljeviku je idealan primjer. Trebaju nam pravi tereni, da dolaze samo kvalitetni stranci, da se pruža šansa mladim igračima. Ma treba stvarno puno toga. Žalosno je da smo i dalje tu gdje jesmo".

Jedan ste od najiskusnijih igrača u Slobodi, a koliko od toga "profitiraju" mladi nogometaši?

"Svakom igraču godi kada je tu kao jedan od starijih i iskusnijih, ali ja sam uvijek na usluzi saigračima. Kroz čitavu karijeru sam profesionalac i veliki borac i pokušavam na ekipu da prensem to znanje. Roditelj sam dvoje djece, a na svoje mlade saigrače gledam kao da su moja djeca. Znam da im treba pomoć".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta može Sloboda u ovoj sezoni?

"Iskreno, Sloboda je u mojim očima među tri ili četiri kluba u BiH, ali što ona to nije, morate pitati ljude koji predstavljaju Slobodu. Sam grad i kanton... Sloboda u ovom trenutku može da bude u sredini tabele i mora da pokuša napraviti iskorak. Nadam se da će ova sezona biti bolja nego prošle godine i da ćemo napraviti iskorak", zaključio je Ivetić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rigel
Upravu si Pero. Na tusnji svi trpaju, niko ne vadi :D
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi