Ivković: Drago mi je zbog pogotka, bitna su tri boda

Prvotimac NK Iskra za SportSport.ba

Ivković: Drago mi je zbog pogotka, bitna su tri boda

Samir Mlaćo

Na najbolji mogući način nogometaši Iskre otvorili su novu sezonu Prve lige Federacije BiH.

Bugojanci su zasluženo savladali TOŠK sa 2:1, te obradovali svoje navijače.

Veoma dobru partiju pružio je u redovima Iskre 19-godišnji Muzafer Ivković koji je u 22. minuti prelijepo matirao golmana TOŠK-a Haruna Striku. Dan nakon utakmice Ivković u razgovoru za SportSport.ba nije krio radost zbog pobjede svog tima.

"Odradili smo dobro pripreme i zadnju generalnu utakmicu protiv Metalleghea, te nas je šef taktički spremio za TOŠK. Krenuli smo agresivno od prve minute kako smo se i dogovorili, te u ranoj fazi uspjeli zabiti dva pogotka. Ispostavila se da su nam bila dovoljna za pobjedu pred našom publikom i prva tri boda. U drugom poluvremenu smo se dogovorili prepustiti malu incijativu TOŠK-u i pokušati nešto napraviti iz kontri. Loše smo krenuli, faktički od početka drugog poluvremena igrali sa igračem manje i primili taj pogodak, ali smo na kraju pokazali karakter i volju, te pobijedili ekipu iz Tešnja, koja je bila jako nezgodan protvnik. Ova pobjeda nam puno znači, u ekipi vlada sjajna atmosfera, a poslije ove utakmice bit će još bolje. Sada idemo Orašju, neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da se u Bugojnu vratimo sa bodovima", kazao je Ivković.

Sretan je zbog pogotka iz 22. minute, ali prije svega zbog prva tri boda.

"Zadovoljan sam svojom igrom, ali i saigrača. Drago mi je što sam sezonu otvorio pogotkom, ali pogodak i nije toliko bitan, bitna su tri boda i borit ću se kao lav da Iskra ostane u ovoj ligi, te napreduje još više. Još bih se zahvalio sjajnim navijačima koji su nam pružili vjetar u leđa i bez njih to ne bi izgledalo kao što se desilo jučer", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba prvotimac NK Iskra Muzafer Ivković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iskra je u svojim redovima jučer u prvoj jedanaestorci imala čak pet igrača do 21 godine, dok se na klupi našlo sedam igrača, od toga svi do 21 godine, što je zaista podatak koji može radovati struku kluba sa Jaklića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi