Ivković se iz Njemačke vraća u Bosnu i Hercegovinu

Nekadašnji fudbaler Tuzla Cityja

Ivković se iz Njemačke vraća u Bosnu i Hercegovinu

Adnan Beganović

Muzafer Ivković, nakon dvije godine provedene u Njemačkoj, tačnije u Oberligi, najvjerovatnije će se vratiti u Bosnu i Hercegovinu. 

Nekadašnji član Tuzla Cityja i još nekoliko bosanskohercegovačkih klubova, Muzafer Ivković, mogao bi se ponovo vratiti u Bosnu i Hercegovinu.

Naime, Ivković je protekle dvije sezone proveo u Njemačkoj, tačnije u oberligašima, Cosmosu i Ahrweileru, za kojeg je u prošloj sezoni odigrao ukupno 24 utakmice.

Ovaj 25-godišnji fudbaler, koji igra na pozicijama zadnjeg veznog i stopera, nije dogovorio nastavak saradnje sa Ahrweilerom, pa je sve izvjesnije da ćemo ga ponovo gledati na bosanskohercegovačkim terenima.

Ivković ima nekoliko opcija za nastavak svoje karijere, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Crne Gore, a kako sam kaže, u narednih nekoliko dana će donijeti konačnu odluku.

"Iza mene je lijep period u Njemačkoj, pogotovo u Ahrweileru. Odigrao sam dobru sezonu, razgovarali smo o novom ugovoru, ali nismo postigli dogovor. Vidjet ćemo, imam neke opcije za ostanak u Njemačkoj, ali uspostavljeni su i neki kontakti sa klubovima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Moram dobro razmisliti i donijeti najbolju odluku za svoju karijeru. Meni je 25 godina, nekako su to najbolje godine za fudbalera i ne smijem pogriješiti prilikom odabira svog narednog kluba", istakao je nekadašnji fudbaler Tuzla Cityja za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ivković je ponikao u bugojanskoj Iskri gdje je i napravio prve fudbalske korake. Osim za Iskru i Tuzla City u dosadašnjoj karijeri je nastupao za TOŠK, Bratstvo iz Gračanice, Jedinstvo iz Bihaća i Čapljinu.

Ukupno je odigrao 71 utakmicu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a iako igra na pozicijama zadnjeg veznog i stopera, postigao je 11 pogodaka uz jednu asistenciju. U Premijer ligi je upisao nastup u dresu Tuzla Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi