Iz Austrije na klupu Barcelone?

Oscar Garcia novi kandidat

Iz Austrije na klupu Barcelone?

Edmir Škorić

Direktor Red Bull Salzburga Oscar Garcia postavljen je kao najnoviji kandidat za trenera Barcelone.

Luis Enrique je ranije najavio da će na kraju sezone napustiti Barcelonu i u Kataloniji razmatraju sve opcije i traže onu najbolju. Među brojnim kandidatima je i jedno zanimljivo ime.

Radi se Oscaru Garciji, čovjeku koji je pokretač projekta Red Bull Salzburga. Direktor austrijskog prvaka smatra se zamjenom za Luisa Enriquea.

Garcia je u Barceloni igrao između 1993. i 1999. godine, a prije dvije godine je odbio Barcelonu. Tada je doduše dobijao ponudu za sportskog direktora. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni žele da novi trener ima njihov DNK, a Garcia kao bivši igrač katalonskog tima to itekako ima. Ostaje da vidimo koliko će sam Garcia biti spreman za ovaj izazov i da li će dobiti šansu pored kandidata kao što su Sampaoli ili Pocchetino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi