Zvanično: Neymar propušta El Clasico!
Foto: EPA

Tri utakmice suspenzije za Brazilca

Zvanično: Neymar propušta El Clasico!

Endin Čaušević
Teme:

Brazilski fudbaler Neymar propustit će veliki derbi Barcelone i Real Madrida zbog suspenzije.

Brazilac je proteklog vikenda dobio crveni karton protiv Malage, a nakon toga ironično je aplaudirao sudiji zbog odluke. Disciplinska komisija FS Španije je odmah nakon utakmice pokrenula istragu, a danas je objavljena zvanična odluka.

Naime, Disciplinska komisija je odlučila suspendovati Neymara na tri utakmice neigranja zbog ponašanja na meču protiv Malage. Brazilac je dobio jednu utakmicu suspenzije zbog crvenog kartona, te dvije utakmice suspenzije zbog ponašanja prema sudijama.

Ovo je veliki hendikep za Barcelonu jer to znači da Luis Enrique neće moći računati na Neymara u El Clasicu. Utakmica između Real Madrida i Barcelone igra se na Santiago Bernabeu 23. aprila. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi