Iz Barce poručili: Morate promijeniti format takmičenja Kupa Kralja i Superkupa

Bartomeu predoložio ideju

Iz Barce poručili: Morate promijeniti format takmičenja Kupa Kralja i Superkupa

E. Čaušević

Predsjednik Barcelone, Josep Maria Bartomeu, predoložio je promjenu formata takmičenja u Kupu Kralja i Superkupu Španije.

Bartomeu je poručio da španski timovi u toku jedne sezone igraju mnogo više utakmica u odnosu na ostale evropske klubove, te da je potrebno da se to promijeni. Prvi čovjek katalonskog kluba smatra da se to može učiniti promjenom formata Kupa Kralja u Superkupa.

Naime, u Kupu Kralja igraju se dvomeči osim finalne utakmice, a Bartomeu je predložio da se u budućnosti igra samo jedna utakmica kako je to pravilo kod Engleza. Također, predložio je da i Superkup Španije bude samo jedan meč za trofej, a ne dvomeč.

Bartomeu je predložio da se finalni meč Superkupa Španije igra na neutralnom terenu u ovoj zemlji, ali nema ništa protiv da se ta utakmica igra i van Španije što je već slučaj u Italiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi