Barcelona potpisala još jednog Brazilca

Stiže Arthur

Barcelona potpisala još jednog Brazilca · Zvanično

Edmir Škorić

Iz Barcelone je upravo stigla zvanična potvrda o transferu Arthura iz Gremija.

Barcelona i Gremio su postigli dogovor i Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo novi je igrač katalonskog kluba, a u Španiju dolazi na ljeto 2018, godine. Cijena transfera postavljena jen a 30 miliona eura uz devet miliona mogućih bonusa.

Arthur je rođen 12. avgusta 1966. godine i igra na poziciji veznjaka. Kao igrač Gremija osvajao je Kup u Brazilu i Copa Libertadores, a igrao je za mlađe selekcije Brazila, mada bi uskoro mogao debitovati za seniore i zaigrati sa novim saigračima Paulinhom i Coutinhom.

Po svemu sudeći, klub će napustiti Portugalac Andre Gomes jer dolaskom Arthura za njega više nema mjesta, a priča se da bi mogao kod svog sunarodnjaka Josea Mourinha na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

Mire
66 godiste
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi