Iz Čelika poručili: Ne daj se Marko, ti si čelični momak!

Ljekari mu nisu uspjeli spasiti bubreg

Iz Čelika poručili: Ne daj se Marko, ti si čelični momak!

Endin Čaušević

Teška povreda defanzivca Viteza, Marka Jevtića, obilježila je jučerašnju utakmicu 20. kola Premijer lige BiH između Viteza i Čelika.

Jevtić je jučer prebačen u zeničku bolnicu gdje je sinoć operisan, ali na veliku žalos ljekari nisu uspjeli spasiti njegov bubreg, te je ovaj 34-godišnji igrač primoran da završi svoju karijeru. Ova vijest šokirala je sportsku bh. javnost, a podršku fudbaleru Viteza dali su iz NK Čelik.

"Ispred kluba izražavamo svoje žaljenje i zvaničnu ispriku ispred kluba igraču i njegovom klubu. Sport je plemenita aktivnost u kojoj se pored energije i emocija često žrtvuje i zdravlje zarad sportskog rezultata – povrede su sastavni dio sporta a ovakve su svakako i rezultat neslavnih statistika koje rezultiraju teškim povredama koje ugrožavaju i život a to na terenu nikada nije bio cilj. Namjera igrača NK Čelik Zenica nikada nije bila niti smije biti usmjerena ka namjernom povređivanju protivnika niti gruboj igri koja izlazi van okvira fair-playa. Takvo postupanje naših igrača će uvijek biti sankcionisano no jučerašnja povreda je rezultat borbe na terenu i slučajnosti, nikako namjere da se ikome nanese povreda, pogotovo ovako teška", navodi se u zvaničnom saopštenju NK Čelik.

Iz zeničnog kluba su poručili da pored Marka i njegove porodice, podršku poruke i izvinjenje upućuju NK Vitez ukoliko su bilo kojim činom doprinijeli ovoj nesretnoj povredi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ukoliko postoji neki vid podrške koji klub može pružiti porodici ili Markovom klubu s obzirom da su isti u Zenici – stojimo im na raspolaganju putem svojih kapaciteta i kontakata. Marko će sa 34 godine vjerovatno napustiti zeleni teren na kojem je odigrao toliko utakmica – želimo mu da zaboravi povrede koje će ostati u magli a fokusira se na svoje postignute sportske uspjehe koji će ga vječno pratiti gdje god on bio i čime se bavio u budućnosti. Ne daj se Marko, i ti si čelični momak", dodaje se u saopštenju zeničkog kluba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi