Iz dobrog razloga: Pukla ljubav Chelseaja i Adidasa

Tri kandidata za novog sponzora opreme

Iz dobrog razloga: Pukla ljubav Chelseaja i Adidasa

Kako javljaju brojni britanski mediji, londonski Chelsea je dogovorio raskid saradnje sa njemačkom kompanijom sportske opreme Adidas.

Između ostalog, razlog ovakvog poteza Plavaca zapravo leži zbog nezadovoljstva čelnika Chelseaja jer je ova kompanija veću pažnju usmjeravala na saradnju sa rivalskim Manchester Unitedom, s kojim ima više nego dvostruko vrijedniji ugovor.

Adidas Unitedu godišnje plaća čak 75 miliona funt, a Chelseaju 'samo' 30, što je i više nego osjetna razlika. Osim Uniteda, Adidas je darežljiviji i prema Real Madridu, Juventusu i Bayernu.

Zbog toga su Chelsea i Adidas raskinuli saradnju šest godina prije kraja ugovora, a navodi se da će klub sa Stamford Bridgea zbog takvog poteza ovoj kompaniji sportske opreme platiti obeštećenje u iznosu od 40 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Plavci će uskoro potpisati ugovor sa novim sponzorom sportske opreme, a za sada su u opticaju tri kompanije. Osim Nikea, koji razmatra i saradnju sa Tottenhamom, spominju se još japanski proizvođač opreme Uniqlo, te kineski Li Ning.

Na Stamford Bridgeu insistiraju na tome da od sponzora sportske opreme zarađuju minimalno 50 miliona funti godišnje, što će zaista ozbiljna cifra za sve potencijalne kompanije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi