Iz FK Džaja dostavili poruke Zeljkovića: Pokušao nas je prevariti!

Nastavlja se priča oko nedobijanja licence FK Borac

Iz FK Džaja dostavili poruke Zeljkovića: Pokušao nas je prevariti!

Samir Mlaćo

Ne stišava se bura nakon što je FK Borac ostao bez licence za narednu sezonu Premijer lige BiH. Banjalučani su razočarani, navijači su jučer izašli na proteste u centru grada, a potpredsjednik Borca Vico Zeljković kao glavne krivce naveo je FK Džaja koji je po njegovim riječima grobar Velikana iz Platonove. 

Zeljković je kazao kako Milovoje Glišić i njegov sin Dado nisu pristali na sporazum. Podsjetimo, FK Borac ima dug prema FK Džaja u visini od 600. 000 KM, a iz ovog kluba su se ponovo oglasili te dostavili kao dokaz viber poruke i te navode da je Zeljković pokušao da prevari rukovodstvo njihovog kluba tražeći da potpišu izjavu o sporazumu koji je on spremio.

"Uprava FK "Džaja" je primorana da ponovo demantuje Potpredsjednika FK Borac Banja Luka, Vicu Zeljkovića, zbog obmanjivanja javnosti i raznoraznih javnih istupa i kleveta na račun našeg kluba.
U prilogu ovog demanta objavljujemo prepiske sa Vibera, između Vice Zeljkovića i sina predsjednika FK Džaja Dade Glišića, u kojima se jasno vidi da je Vico Zeljković pokušavao na sve načine da prevari rukovodstvo FK Džaja, pritiskajući Dada Glišića da ubijedi svoga oca da potpiše jednu od ovih izjava, i to bez i jedne ponuđene marke.

Inače, obe izjave su otkucane od strane rukovodstva FK Borac, i to bez saglasnosti predsjednika FK Džaja Milivoja Glišića, a iste su i pravno katastrofalne, te jasno ukazuju na čistu prevaru!
Ponovo napominjemo, da je FK Džaja bio pod konstantnim pritiscima proteklih mjeseci od strane Vice Zeljkovića, ali da isti Zeljković nije ponudio ni jednu jedinu marku našem klubu, kao ni jedan vid garancije da će dug biti isplaćen, što se može vidjeti iz prepiski sa Vibera.

Sada će svima biti jasno da se Vico Zeljković služi klevetama, jer već danima pokušava da se opere kroz njegove režimske medije da je FK Džaja kriv za trenutno stanje u Borcu, jer je odbio jednu trećinu duga u iznosu od 160.000,00 KM, zbog čega je Velikan iz Platonove ostao bez licence", istakli su iz FK Džaja, te dodali.

"Okupator i grobar Borca je Vico Zeljković, jer zbog svog bahatog i diktatorskog postupanja prema navijačima Vulturesima, fudbalerima i zaposlenima u FK" Borac" danas doživljava opravdane Proteste Vulturesa širom Banjaluke.

Inače, Vico Zeljković više iz očaja ne može ni da sakrije da već godinama unazad želi da uz pomoć režimskog sistema svoga ujaka, Milorada Dodikada ugasi naš FK Džaja, što samo govori o njemu, ogromnom stepenu bahatosti i krajnje nesportskom ponašanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iskreno žalimo zbog situacije u FK" Borac, ali možda je ovo jedini način da se stane Zeljkoviću i njegovom pokušaju gašenja FK Borca u kraj!

Navijače Vulturese podržavamo u potpunosti i želimo im da oslobode svoj FK Borac, dok Vicu Zeljkovića sljeduje tužba za pokušaj prevare, klevetu i direktnog učestvovanja u gašenju FK"Džaja", stoji u saopštenju.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi