Iz FK Radnik zamjeraju Husrefu Musemiću na njegovom ponašanju

Saopštenje za javnost kluba iz Bijeljine

Iz FK Radnik zamjeraju Husrefu Musemiću na njegovom ponašanju

E. Čaušević

Fudbaleri Radnika minulog vikenda poraženi su na gostovanju protiv Sarajeva sa 2:1 u utakmici 12. kola Premijer lige BiH. 

Utakmicu na Koševu obilježio je verbalni sukob trenera dvije ekipe Husrefa Musemića i Mladena Žižovića. Trener Radnika je nakon utakmice poručio da neće nikome dozvoljavati da vrijeđa igrače Radnika, te da im psuje.

Nakon svega oglasio se i klub iz Bijeljine. Naime, Radnik je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavio saopštenje Upravnog odbora kluba povodom dešavanja na utakmici protiv Sarajeve. Saopštenje Radnika prenosimo u cjelosti.

"Nismo se do sada oglašavali ni po jednom pitanju vezano za naš klub, tokom protekle četiri godine.Dobijali smo i gubili utakmice,sve je to sastavni dio fudbalske igre.Težili smo da budemo dobri domaćni i da se svi u Bijeljini osjećaju prijatno prije,za vrijeme i posle utakmice.Mislimo da smo to sve i dokazali široj sportskoj javnosti u BiH.

Jesmo „mali“ klub, ali imamo svoje dostojanstvo i svoju čast.Ligu BiH igramo časno i pošteno,protiv svakog protivnika ma ko to bio.
Međutim nesportska ponašanja od strane jednog čovjeka (Husrefa Musemića) prema našem klubu su već postala nedopustiva.Svaku utakmicu u poslednje vrijeme on pokušava pretvoriti u svoj šou po vulgarnosti,primitivizmu,vrijeđanju naših fudbalera,našeg vođstva ekipe,Kluba i prostora sa koga dolazimo (seljaci).

Međutim taj isti Husref Musemić je rođen u Bijeljini (Janja),fudbalsku afirmaciju je stekao upravo u Radniku odakle je otišao u Sarajevu pa Crvenu Zvezdu itd. Zašto se on tako ponaša?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako mu to dozvole u FK Sarajevo, klubu koga mi izuzetno poštujemo i cijenimo,klubu koji ima armiju svojih navijača koje mi uvažavamo i koji su oslonac kluba sa Koševa.Prošlu sezonu Sarajevo je osvojilo treće mjesto zahvaljujući činjenici da smo igrali pošteno do kraja i ostvarili nerješen rezultat protiv Širokog Brijega u Bijeljini.On govori o fer-pleju – o odugovlačenju igre a naša dva igrača su morala biti prinudno zamjenjena na utakmici (jedan zbog razbijenog nosa i nemogućnosti zaustavljanja krvarenja (Sušić) a drugi zbog grubog starta na našeg igrača (Glišić) koji je završio u bolnici sa tri kopče na podkoljenici) na sinoćnjoj utakmici u Sarajevu.

Naš direktor kluba je u Tuzli posjetio povrijeđnog navijača Sarajeva koji je nastradao na putu za utakmicu u Bijeljini.Nije li to dokaz da smo mi svjetionik sportskog ponašanja u fudbalu Bosne Hercegovine!?

Ovim putem obavještavamo sportsku javnost da više nećemo tolerisati ispade i nesportska ponašanja prema našem klubu od strane bilo koga pa tako ni od Husrefa Musemića.
Svima je valjda do sada potpuno jasno da je Bijeljina najbolji primjer korektnog i sportskog ponašanja i da ni jedan klub ili pojedinac nije imao ni najmanji problem u Bijeljini,to je najmanje što očekujemo i od drugih", navodni se u saopštenju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mr.Balboa
Nema se sta husrefu reci,osim svaka cast,sto covjek brani iskreno svoj klub,a vi iz Bijeljine kada budete igrali protiv Svinjskog,kao sto igrate I ginete protiv Zelje I Sarajeva,tek tada mozete nesto pricati,a ovako apsolutno nista,vec svake godine Svinjski vas reseta na vasem terenu kao da im prodajete bodove,ma gade mi se takvi klubovi....
59 56
Edin Merlin
Navijaci vam velicaju ratne zlocince,ne priznajete BiH iako igrate ligu BiH,razvijate cetnicke zastave i ikonografiju,i sta sve vec ne !!! Nakon svega toga vi pricate o nekom vrijedjanju i nepostovanju... Mars stoko,i nadojite se kite !!!!!
46 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi