Iz Hrvatske pohvale za FK Sloboda: Prezentirali su se u jakom dobro izdanju

Sloboda bolja od Osijeka

Iz Hrvatske pohvale za FK Sloboda: Prezentirali su se u jakom dobro izdanju

S. Mlaćo

U generalci pred novu sezonu u Osijeku su u subotu snage odmjerili Osijek i Sloboda.

Bh. tim je pred 1.500 gledalaca slavio 3:2 i pokazao da ozbiljno ulazi u novu sezonu, iako je doživio mnogo promjena u igračkom kadru.

Sloboda je iznenadila Osijek, a iz ovog kluba za Tuzlake imaju samo riječi hvale.

"Tuzlaci su se prezentirali u jako dobrom izdanju i doveli su nas u situaciju da su bili bolji u određenim segmentima igre. Bilo je vidljivo da nismo baš dobro ušli u utakmicu, čini se da su naši igrači malo i podcijenili suparnika i ligu iz koje dolazi što je Sloboda znalački kažnjavala. Mislim da nam je momčad u ovoj utakmici bila više fokusirana na ono što nas uskoro čeka u službenim nastupima, nego na ovaj dvoboj, a onda posljedično dođe i ovakav rezultat. Napravili su nam dosta problema, imali su previše otvorenog prostora u sredini te iza naše zadnje linije, a kod nas nije bilo čvrstine i koncentracije", istakao je riječi hvale trener Osijeka Dino Skender.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, strijelci za Slobodu bili su Livančić, Amer Bekić i Ristić.

Sloboda je nastupala u sastavu: Lakić, Beganović, Salihović, Ivetić, Al. Bekić, Pršeš, Martelat, Maksimović, Livančić, Am. Bekić i Ristić. Igrali su još: Omerović, Osmanović, Fejzić, Buljić, Bekrić, Mujagić, Dodig, Rastoka, Muratović, Ramčilović, Devedžić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
Zar mi nećemo ispasti iz PL, odkud sad ovakav preokret.
0 9
Haroldinjo
Ispastamo sarajlijice ha sta vi velite sad
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi