Iz Intera potvrdili: Nemanja Vidić je naš novi član

Veliko pojačanje

Iz Intera potvrdili: Nemanja Vidić je naš novi član

Nemanja Vidić u narednoj sezoni nosit će dres milanskog Intera, potvrđeno je danas na službenoj stranici italijanskog kluba.

Oduševljene zbog uspješno obavljenog posla nije krio Erick Thohir, prvi čovjek Intera.

„Izuzetno sam sretan što smo kompletirali posao oko dolaska Nemanje Vidića u naš klub. On je jedan od najboljih defanzivaca na svijetu, fudbaler svjetske klase čiji će međunarodni pedigre i karizma predstavljati veliku stvar za naš tim i naše mlade fudbalere,“ izjavio je Thohir, te dodao:

„Dolazak Vidića će biti jasan kvalitet više našem timu, Nemanja Vidić je važan dio slagalice Intera koj igradimo. Ovom prilikom bih želio zahvaliti i Manchester Unitedu, Nemanji kao i njegovim saradnicima na profesionalnom odnosu i ponašanju tokom pregovora.“

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Nemanju Vidića je posljednjih dana od Intera pokušao ukrasti turski Trabzonspor, koji je nepristojnom ponudom pokušavao odvratiti srpskog fudbalera od prihvatanja interove ponude.

Podsjetimo, Nemanja Vidić je u Manchester United stigao 2006. godine, a za engleski tim je ukupno odigrao 287 mečeva i postigao 17 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.