Iz Intera potvrdili pregovore oko dovođenja Lukakua

Nerazzurri žele Belgijanca

Iz Intera potvrdili pregovore oko dovođenja Lukakua

Sportski direktor Intera Piero Ausilio potvrdio je da klub pregovara sa Manchester Unitedom oko dovođenja Romelua Lukakua. 

Lukaku se dugo vremena povezuje sa odlaskom iz Manchester United i prelaskom u redove Nerazzurra, a čini se da je Inter krenuo u konačni obračun sa Unitedom za ovog igrača.

Engleski mediji prenijeli su u srijedu informaciju da su čelnici Intera doputovali u London kako bi se našli s ljudima iz Manchester Uniteda u pokušaju da se dogovori visina obeštećenja za Lukakua.

Ovu informaciju danas je na aerodromu u Milanu potvrdio Ausilio.

"Nema posebnih novosti oko Lukakua. Mogu reći da su se sastala dva važna kluba, Inter i Manchester United. Svaki fudbaler kojeg pratimo je meta koja je dogovorena nakon razgovora sa trenerom Conteom. Želimo zadovoljiti njegove zahtjeve u okviru određenih finansijskih parametara", rekao je Ausilio italijanskim novinarima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inter navodno ima namjeru dati Unitedu 70 miliona eura za ovog igrača, ali u tri rate, dok poznati novinar Gianluca di Marzio tvrdi kako klub ima i alternativu u slučaju da United ne pristane na njihove zahtjeve. To je navodno napadač Eintrachta iz Frankfurta i reprezentacije Hrvatske Ante Rebić.

Podsjetimo, Lukaku, koji ima još tri godine ugovora sa Unitedom, nije prisustvovao jučerašnjem treningu svog tima u Australiji, a to je samo dodatno podgrijalo špekulacije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

toolyo
MU traži 83 mil. Inter je budala ako da tolike pare za njega.
1 1
BJB1
Zar ne trebaju kupiti Dzeku kao pojacanje?!! Ili je samo zs klupu?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi