Iz Reala otišao bez odštete, a sada stiže u redove gradskog rivala za 30 miliona eura
Hermoso je 2017. godine kao slobodan igrač stigao iz Reala u Espanyol

Diego Simeone polako slaže ekipu za novu sezonu

Iz Reala otišao bez odštete, a sada stiže u redove gradskog rivala za 30 miliona eura

S. Pašalić

Atletico Madrid je dogovorio još jedno pojačanje u odbrani.

Naime, Espanyol je prihvatio ponudu od 30 miliona eura za Marija Hermosa koji će biti uplaćeni odmah, a dodatnih 5 miliona će doći kroz bonuse iako on u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 40 miliona.

Prošlog mjeseca je španska Marca pisala kako su pregovori uznapredovali, a Espanyol na početku nije htio prodati Hermosa ispod cijene koja je u otkupnoj klauzuli, ali je igrač izrazio želju da napusti klub i čini se prisilio čelne ljude da prihvate manju cifru.

Hermoso je 2017. godine stigao iz Real Madrida u Espanyol kao slobodan igrač, a prošle sezone je odigrao 35 utakmica za ovaj klub u bio je strijelac tri gola.

Očekuje se da će se 24-godišnji stoper pridružiti Atletico Madridu u njihovoj bazi u Los Angelesu gdje se ovaj tim priprema za narednu sezonu već četvrtak ili petak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

Momak
Nije otisao dzaba, 50% novca kojih atletico madrid plati ide real madridu. Tako da real od tih 30 miliona eura dobija 15 miliona.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti