Prvi put u historiji: Klubovi iz iste lige realizovali transfere veće od 100 miliona

Potrošeno milijardu eura

Prvi put u historiji: Klubovi iz iste lige realizovali transfere veće od 100 miliona

A. Čaušević

Ljestvica koja se odnosi na potrošnju novca za nove igrače u najjačim ligama Evrope se podiže iz godine u godinu.

Premiership godinama troši najviše novca, ali ovog ljeta primat je preuzela La Liga čiji su klubovi do sada na pojačanja uložili preko milijardu eura.

Po prvi put u historiji prekoraćena je magična cifra, a uz to tri kluba su uspjela realizovati transfere veće od 100 miliona eura što je nezapamćeno u svijetu fudbala.

Najviše je plaćen Joao Felix koji je za 126 miliona eura pojačao Atletico Madrida. Jorgandžije su ostale bez Antoinea Griezmanna, njega je angažovala Barcelona za 120 miliona.

Treći najveći transfer na Pirinijema u dosadašnjem dijelu fudbalske pijace je prelazak Edena Hazarda iz Chelseaja u Real za 100 miliona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Frenkie de Jong (75 miliona), Luka Jović (60), Eder Militao (50), Ferland Mendy (48), Rodrygo (45), Llorente (40), Jasper Cillesen (35) su igrači čiji su transferi u top 10.

Obzirom da je tek 15. juli, a prijelazni rok u Španiji traje do kraja augusta sigurno je da će klubovi iz La Lige potrošiti još novca.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi