Iz Želje poručili: Jahić je sam sebe suspendovao

Oglasili se sa Grbavice

Iz Želje poručili: Jahić je sam sebe suspendovao

Fudbaler Željezničara Sanel Jahić je od 8. novembra pod suspenzijom i od tada traje 'trakavica' na relaciji igrač - klub.

Kao razlog Jahićevog suspendovanja tada je navedeno njegovo kontinuirano kršenje klupske discipline, a nakon svega se oglasio i iskusni fudbaler koji je poručio da nije zaslužio takav tretman kao neko ko je u prošlosti mnogo zadužio klub.

Osim toga, Jahić se obratio i Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH od kojeg je tražio pomoć u novonastaloj situaciji, da bi danas klub sa Grbavice izdao novo zvanično saopštenje u kojem je pojasnio situaciju sa ovim fudbalerom.

Iz Želje su poručili da Jahića nije suspendovao Petrović, već da je svojim ponašanjem sam zaslužan za stvari koje su mu se dogodile, te da niko nije iznad kluba. Saopštenje FK Željezničar prenosimo u cjelosti.

"S obzirom na to da je fudbaler našeg Kluba Sanel Jahić odlučio da van Kluba i klupskih institucija, u trenutku dok ga Klub plaća, potraži rješenje svojih problema i to u saradnji sa nerelevantnim subjektima, osjećamo potrebu da uputimo poruku svim našim članovima i navijačima.

Sanel Jahić je igrač od kojeg se, u skladu sa njegovim renomeom kao bivšeg reprezentativca i člana jedne od najboljih poslijeratnih generacija Željezničara, očekivalo da bude predvodnik ove ekipe i neko ko bi možda mogao biti kapiten ovog tima.

Međutim, od prvog dana povratka u klub, koji mu je bezuslovno vjerovao i koji mu je dao sve jer bio je jedan od tri najplaćenija igrača u ekipi, naišli smo na probleme. Povrijeđen je. Nije povrijeđen. Još nije otišao na pripreme. Otišao je na pripreme, trenira. Boli ga koljeno. Ne, nije koljeno, nešto je drugo. Incident u svlačionici sa saigračima. Može igrati, spreman je. Ne, ipak ne može.

U međuvremenu, sa Sanelom Jahićem su nekoliko puta obavljeni razgovori, u kojima mu je ponuđeno više varijanti, između ostalog i da preuzme neku od trenerskih pozicija u omladinskom pogonu.

I tako u nedogled, sve do 04.11.2016. do treninga uoči utakmice sa Slobodom kada je vidjevši da nije u startnoj postavi, odlučio da ničim izazvan samovoljno izađe sa treninga. Naredni dan prvotimac FK Željezničar nije došao ni na utakmicu iako su svi igrači, bili u sastavu ili ne, obavezni da to urade.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li je to ponašanje jednog profesionalca koji je došao u „svoj“ klub da završi karijeru? Da li je to primjer mladim igračima kako se treba ponašati neko ko je seniorsku karijeru počeo u Željezničaru i dao doprinos u osvajanju trofeja?

Sanela Jahića nije suspendovao naš trener Slavko Petrović. Sanel Jahić je suspendovao sam sebe".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti