Iza Kadušića je sjajna sezona, od naredne će igrati u Bundesligi?

Pred transferom karijere

Iza Kadušića je sjajna sezona, od naredne će igrati u Bundesligi?

E. Škorić

Iza nekadašnjeg igrača Sarajeva i Zrinjskog, kao i bivšeg mladog reprezentativca naše zemlje, Advana Kadušića, sezona je iz snova.

Počeo ju je u Zrinjskom gdje je u prvom dijelu bio standardan, a onda je u zimskom prelaznom roku na iznenađenje poznavalaca prilika u regionalnom fudbalu potpisao za Celje.

I zajedno sa ljudima koji brinu o njegovoj karijeri, par mjeseci kasnije će se ispostaviti, napravio je sjajan potez.

Od samog dolaska u Celje zacementirao je svoju poziciju uz desnu aut liniju, a kako je vrijeme prolazilo igrao je sve bolje. Na kraju je čak u šest navrata uvršten u tim kola i prema pisanju kolega iz Slovenije, jedan je od najzaslužnijih za iznenađujuću titulu Celja.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

A da njegove igre nisu ostale nezapažene govore i informacije da je "zapao za oči" i stručnom štabu našeg nacionalnog tima, no to nije sve. Iz izvora bliskih igraču saznajemo da će Kadušić vjerovatno napustiti Celje nakon evropskih utakmica, a neslužbeno, karijeru bi mogao nastaviti u Bundesligi.

Pregovori su kako saznajemo u završnoj fazi i u narednim danima mnogo toga će po pitanju transfera biti jasnije. Na kraju dodajmo i da je Kadušić osim sa Celjem osvajao titule sa Sarajevom i Zrinjskim.

Top Komentari

Realist
Nek ste ga vi protjerali iz Sarajeva
6 1
Arnel925
Sjećam se kad je igrao u Sarajevu. Bio levat od igrača. Nije znao dvije lopte dobaciti kako treba.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi