Kadušić nakon čuda: Cijela Slovenija je navijala za nas
Foto: NK Celje / facebook

Celje dočekalo titulu nakon više od 100 godina

Kadušić nakon čuda: Cijela Slovenija je navijala za nas · Intervju

Drama u Sloveniji oko titule sinoć je i zvanično okončana. Celje, tim iz istoimenog grada koji broji tek oko 50.000 stanovnika, na najslađi mogući način osvojio je prvi naslov prvaka u klupskoj historiji.

Scenarij je to kojem se do prije dva-tri kola malo ko nadao. Olimpija je bila na vrhu i svi su titulu već vidjeli na Stožicama, ali kako su uslijedili lošiji rezultati, prvaka je odlučivalo posljednje kolo u kojem je 'Zmajčekima' pobjeda u Celju bila neophodna. Ipak, nisu ju uspjeli ostvariti protiv čvrstog domaćina koji je dočekao trofej nakon više od - 100 godina.

Pola grada je zapalilo baklje, trener je klečeći plakao od sreće, a igrači su njega i cijeli press-centar zalijevali šampanjcem. Celje se raspametilo od šampionske radosti.

A jedan od onih kome pripadaju velike zasluge za ovaj uspjeh je naš Advan Kadušić. Otkako je na zimu došao iz Zrinjskog, bivši mladi reprezentativac BiH je odigrao gotovo sve utakmice i u nekoliko navrata je izabran u tim kola.

"Šta da kažem. Osjećam je fenomenalan, sretan sam što sam dio cijele ove priče i generacije koja je donijela šampionski trofej u Celje. Sinoć je vladala prava ludnica, mada ko zna kako bi sve izgledalo da nema ovih mjera zbog koronavirusa", javio se Kadušić iz Slovenije za SportSport.ba, pa nastavio:

"Konstantno mi dolaze poruke, čestitaju i znani i neznani. Od sreće jedva sam zaspao. Ovom prilikom zahvaljujem se svima na podršci, mnogo mi znači", dodaje Kadušić.

Fotografija NK Celje.

S onim što je pokazao u svojoj prvoj sezoni u Sloveniji može da bude više nego zadovoljan.

"Za prvu sezonu - prezadovoljan. Osim što smo osvojili titulu, odmah po dolasku sam se izborio za mjesto u timu i odigrao sam do kraja sezone sve utakmice. Uz to sam bio i nekoliko puta izabran u tim kola. Ali, ne bi bilo sada lijepo da nešto izdvajam sebe. Dovoljno je pogledati naš napad, dominirao je kroz čitavu sezonu, a i primili smo najmanje golova od svih klubova u ligi. Tim je taj koji osvaja."

Malo ko se nadao da će Celje biti prvak pored Olimpije i Maribora.

"Olimpija i Maribor godinama dominiraju, imaju daleko jači budžet, ali imao sam osjećaj da baš zbog toga za nas navija cijela Slovenija. Jesam li očekivao titulu? Primarni cilj kluba bio je izlazak na evropsku scenu, no s obzirom da sam se u BiH uvijek borio za trofeje, potajno sam se nadao da mogu osvojiti i sa Celjem. Ključ ovog uspjeha je to što je Celje ulagalo mnogo u mlade igrače, neki igrači su ovdje već tri-četiri godine zajedno, ništa se nije dovodilo napamet. Postoji sistem."

Trener Celja nagovijestio je rasprodaju, odnosno da će ispuniti svaku želju igrača.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"O eventualnom transferu u ovom trenutku ni ne razmišljam. Vidjet ćemo kako će stvari ići kasnije, šta će vrijeme donijeti, ali sada uživam samo u tituli", poručio je Kadušić.

Celje je inače tek šesti klub od osamostaljenja Slovenije koji se okitio titulom. Prethodno su titule uglavnom između sebe dijelili Maribor (čak 15) i Olimpija (šest). Četiri puta je prvak bila Gorica, dvaput Domžale i jednom Koper.

Top Komentari

Marciano87
Dobar bek,jest da nas je izdao.Al mogao bi u repku,bolji je od todorovica.
6 0
Pikachu11
Jeli ovo onaj sto su mu skutori pod BB psovali Tursku majku?
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi