Izabran najbolji igrač Premier lige

Van Dijk slavio pored velike konkurencije

Izabran najbolji igrač Premier lige

Edmir Škorić

Kako se i naslućivalo, holandski reprezentativac Virgil van Dijk izabran je za najboljeg igrača Premier lige u sezoni 2018/19.

Van Dijk je postao prvi igrač još od 2012. godine i Vincenta Kompanyja koji je kao defanzivac dobio prestižnu nagradu.

On je u Liverpool došao ka oveliko pojačanje u januaru 2018. godine i od tada je nezamisliva odbrana Redsa bez njega. S Liverpoolom se ove sezone bori za naslov Premier lige i igrat će finale Lige prvaka.

U svim takmičenjima je odigrao 48 mečeva i postigao je šest pogodaka uz četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj dan bi mogao da bude poseban za njega ukoliko Redsi danas kojim čudom postanu prvaci. Podsjećamo, Liverpoolu je neophodna pobjeda nad Wolverhamptonom uz kiks Manchester Cityja kod Brightona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi