Van Dijk: Nije bitno s kim ćemo igrati u finalu
Foto: EPA

Vjeruje da Redsi mogu svakoga pobijediti

Van Dijk: Nije bitno s kim ćemo igrati u finalu

Defanzivac Liverpoola Virgil van Dijk izjavio je kako nije bitno koga će njegov tim dobiti za protivnika u finalu Lige prvaka.

Redsi su sinoć ostvarili jedan od najvećih trijumfa u svojoj bogatoj historiji. Nakon što su primili tri gola u prvom meču malo ko je davao šanse engleskom klubu, međutim Kloopovi izabranici nevjerovatnim zalaganjem i upornošću uspjeli su nadoknaditi prednost i na kraju proći u finale.

U Liverpoolu se sada okreću finalnoj utakmici koju će prvog juna na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu odigrati s boljim iz dvomeča između Ajaxa i Tottenhama. Kopljanici imaju minimalnu prednost poslije prve utakmice, a revanš je na programu večeras od 21 sat.

Virgilu van Dijku je, s druge strane, svejedno s kim će igrati njegov tim.

"Maksimalno ćemo se pripremiti i nije nam bitno s kim ćemo na kraju igrati. Osjećamo da možemo pobijediti svakoga. Teška utakmica u srijedu očekuje i Ajax i Tottenham", izjavio je Van Dijk.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpoolu će ovo biti druga sezona uzastopno da igraju u finalu elitnog takmičenja 'Starog kontinenta'. Lani su Redsi izgubili od Real Madrida, a posljednji od pet naslova prvaka Evrope su osvojili 2005. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi